Bild
Nästa artikel

Låt dig inte luras av kvällspressen

När kvällstidningsreportrar provkör en ny bil i tio-femton mil så lanseras det i tidningen som ett test. Så jobbar inte fackpressen. Test för oss är något mycket mer. Det innebär mätningar, broms och acc, undanmanöverprov, långa körpass med egen bränsleförbrukning, granskning av rostskydd, ljusmätning, ljudmätning, ekonomiska kalkyler, med mera,med mera.


Kvällstidningarnas "tester" är egentligen bara en stor rubrik, ett par bilder (med reportern i förgrunden) och lite allmänt underhållningssvammel. Snabbt hopkokat och av noll och intet värde för dig som verkligen vill veta något om bilen.


Därför: köp fackpress när du vill skaffa dig kunskap om nya bilar. Och om begagnade med för delen; såna skriver nämligen inte kvällspressen alls om.

Taggar:

Kommentarer

#1
Lasse J
2008-10-13 20:49

Det alldeles unika med Vi Bilägares tester är rostskyddskontrollen.
Mycket välbehövlig, då många av dom nya bilar som finns på marknaden lämnar mycket i övrigt att önska vad gäller den detaljen.
Obegripligt att inte övriga fackpressen har "hängt på".
Inte ens den tidning som påstår sig göra marknadens mest omfattande tester, tycks ha förstått hur värdefull och avslöjande den här testen är. Inte minst för begagnatköparen.
Ett önskemål dock.
Sluta kalla yttre sidobalkar för "sparklådor".

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.