Bild
Nästa artikel

Krockfiaskot ingen smäll för Volvos varumärke

I maj brakade Volvo S60 rakt in i ett långtradarstläp på en testbana. Detta skedde inför ögongen på hundratals motorjournalister från hela Europa.


Tanken var att demonstrera Collision Warning med Auto Brake inför motorpressen. Systemet fallerade och mardrömmen var ett faktum. Dessutom rikligt dokumenterat.


Man kunde lätt tro att den smällen skulle följas av ytterligare en för Volvos varumärke. Men icke, i dag talas det inte alls om fiaskot i maj. Det är helt enkelt glömt.


I stället får S60 enbart lovord av motorpressen, både i Sverige och utomlands. Senast läser jag i engelska What Car? att "smarta, säkra S60 är nu en övertygande rival till 3-serien".


Inte ett ord om den misslyckade säkerhetsuppvisningen. Och så drar jag upp saken igen...

Taggar:
Krockfiaskot ingen smäll för Volvos varumärke

Kommentarer

#1
Sigge
2010-07-26 19:42

Hur många kommer ihåg när S-klass hade samma problem med automatbromsen? Man hade tom en förare i som skulle (fusk)bromsa när han körde över en planka (man skyllde på att systemet inte fungerade i plåthallen). Problemet för mercan var bara att fjädringen var så bra att guppet inte märkes. Det var en riktig skandal och krock men det nämns aldrig nuförtiden.
Volvos miss skedde på utvecklingsstadiet och problemet är löst.

#1
Lägerleffe
2010-07-27 17:17

Det man minns nu är:
1/ Volvo fick MYCKET uppmärksamhet då, vilket var mycket bra (all "reklam" är bra reklam!)
2/ Volvo är världsledande på säkerhetsforskning.
3/ Bilen höll och föraren skyddades helt, trots att bromsen missade.
4/ Tekniska problem har alla då och då, och det är inget skumt med det.

#1
Hakfri
2010-07-28 01:59

Alltså, jag kan mycket väl tänka mig att Volvo lät bilen misslyckas med avsikt.
Om bilen stannat före hindret - jäsp och inte en rad någonstans! Möjligen hade man misstänkt fjärrstyrd broms, typ.
Nu small det - massor med text och filmsnuttar överallt. Och världen får veta att Volvo håller på med något. Och ingen tror annat än att Volvo får till det till slut.
Nog bara ett smart drag av Volvo...

#1
Konservator
2010-07-28 02:41

Om bromssystemet kan bromsa den kinesiska sossecontainern då den ligger närmare än 3 sekunder bakom en annan bil så är i alla fall jag för att systemet byggs in och inte går att stänga av i alla Volvosar (för att inte tala om BMW:ar, och alla andra bilmärken som ofta föredrages av kretiner).

#1
Greger
2010-07-28 03:50

Det gamla ordspråket gäller ännu: "All publicitet är bra publicitet".

#1
Per
2010-07-28 12:20

Jättebra reklam och en bra säkerhetsgrej som gör att den vanligaste o förargligaste krocken undviks! Nämligen den då du kör in i framförvarande fordon vid ett kors/påfart för att du tror att framförvarande kör, men det är bara du som gör det!! Jag tittar numer bara på framförvarande fordon och struntar i vad som händer på huvudvägen vi ska ut på - egentligen enkelt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.