Bild
Nästa artikel

Koenigsegg ger aldrig upp

Jag såg en dokumentär om Christian von Koenigsegg på TV i går. En sekvens: K promenerade runt i Saabs fabrik med fabrikschefen och frågade "Är dom (personalen) beredda på att öka tempot?". Svaret: "Utan tvekan".


Personalen på sitt eget företag har K drivit så hårt att de flesta trotjänarna slutat. De orkade inte men gav ändå K credd för att han själv jobbar mest av alla.


Programmet gav bilden av en man som är nästan manisk i sin strävan att förverkliga sin dröm om en egen supersportbil. Vägen mot den har verkligen inte varit spikrak men K verkar inte acceptera några hinder. 


"Ska du inte ge upp?", löd frågan i programmet när oturen än en gång satte käppar i hjulen.


K tittade förvånat på frågeställaren.


"Ge upp? Jag ger aldrig upp."

Taggar:

Kommentarer

#1
Globetrotter
2009-11-02 14:18

Helt perfekt attityd!!! Kommer att passa Saab som handen i handsken.

#1
Conny
2009-11-02 15:34

Hoppas att dom som kommer att jobba arslet av sig för nya Saab i så fall också får kredit för det! T ex i form av bra betalt och resultatbonus - att K får det är det väl ingen tvekan om!!!

#1
Q
2009-11-02 19:37

Om någon skall kunna rädda saab så är det Köningsegg. Jag tror och är smått övertygad om att jag även skall kunna köra saab i framtiden. LYCKA!! är bara förnamnet. :)

#1
Anders
2009-11-02 20:50

Det finns inget annat sätt.

#1
Hasse
2009-11-02 21:36

Hoppas de lyckas men inte med mina skattepengar helst. TAck

#1
Benny
2009-11-03 09:41

Hasse: Du kan väl ringa skatteverket och höra hur stor procent det är av DINA skattepengar som går till Krille och Co, du kanske kan dra av den delen skatt från din slutdeklaration. Berätta gärna hur det gick ....

#1
Hasse
2009-11-04 13:28

Även så den minsta promille ska inte gå från mej till att stödja ett från grunden oseriöst projekt som Koeningsegg och SAAB är...för det är ju så att det man köper är ju ett snart dött varumärke i västvärlden... Och tillverkningen kommer att försvinna från dyra Sverige inom ett par år och vips så sitter varumärket klistat på en kinabil. Nej,lägg ned detta.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.