Bild
Nästa artikel

Kiruna regerar!

I egenskap av lokalpatriot (Kiruna) fick jag ett mejl som värmde extra mycket i hjärtat. Se här:


"Hej Håkan!


Nu när jag har tillbringat några dygn i Kiruna begriper jag till fullo att du har åtminstone halva ditt hjärta kvar i dessa trakter. Kiruna blev en mycket positiv överraskning för min hustru och mig med sin spännande miljö och historia. Vi hann med en guidad visning i LKAB:s gruvmuseum mm, se kyrkan, Hjalmar Lundbohmsgården, Stadshuset, bibliotekets konstsamling och järnvägsstationen. Och vi som hade trott att folk skulle vara kärva, inbundna och ordknappa blev förvånade över att varenda en som vi träffade på visade sig vara vänlig, glad och pratsam!


PS. Ishotellet i Jukkasjärvi motsvarade våra högt ställda förväntningar, Kent Wahlbecks rum var ett av de häftigaste och det hade sin charm att sova i -6°. DS."


Åk till Kiruna!

Taggar:
Kiruna regerar!

Kommentarer

#1
Bertil Nilsson
2010-02-05 21:27

Håller med! Men även på sommaren är Kiruna fantastskt + hela Norrland. Men turen ner i gruvan fick en att tro att dom körde med norska priser. Tog en tur från Österlen upp via Dalarna, Idre, norska västkusten, Narvik, Abisko, Kiruna, Jokkmok, Luleå, svenska östkusten. När E4:an blev tråkig tog vi av mot Dalarna och sedan ner mot Österlen. En tur som varmt kan rekommenderas till 110%. Men man får nog tycka om att köra bil.

#1
Victor
2010-02-06 10:45

Bor själv i Kiruna och kan såklart bara instämma! Den som fortfarande tror att samer till vardags springer omkring i koltar och isbjörnar lufsar omkring på gatorna borde ta sig en tur hit upp!

#1
Sköld
2010-02-07 22:53

Älskar Kiruna!. Gjorde lumpen där på 80 talet och har kontakten kvar, Hälsar på vartannat år. givetvis med bilen. Fjällvandrar ofta. Underbar väg till Narvik E10! Ta en tur upp till norr!

#1
Pelle från Stockholm
2010-02-08 08:37

Även jag har gjort lumpen där fast på tidigt 70-tal, och gillar också staden och inte minst hela paketet med landskapet och fjällvärlden inpå knutarna. Näe, kärva och inbundna människor får man leta efter någon annanstans, där uppe är man jättemysiga. Åk dit. Och som föregående inlägg påpekar: ta bilen. Gärna inlandsvägen upp och kustvägen ner.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.