Bild
Nästa artikel

Kiruna är en skakad stad

Jag kom till Kiruna i dag sent på eftermiddagen med Fiestan. Det är 12-13 minus och en sån där fuktig kyla som förvandlat varenda buske och vartenda träd till ett konstverk i rimfrost.


Kiruna är en skakad stad i dag. Klockan tre i natt blev en 20-åring knivstucken av en jämnårig i en trappuppgång. Det tog tjugo minuter efter larmet innan ambulansen kom; pojken dog senare på morgonen.


Sex-sju timmar före knivdramat började det brinna i Lomboloskolan. När brandbekämpningen kom igång var det för sent att rädda skolan. 250 elever och 40 lärare fick sin skola förvandlad till aska.


Ännu i dag på eftermiddagen och kvällen kändes brand- och röklukten över stora delar av stan. Mycket talar för att branden var anlagd.


I jämförelse med såna saker är mina bekymmer knappt värda att nämna. Men, jag gör det ändå.


Det är alltså hyggligt kallt och jag skulle önskat att Ford hade fixat kupévärmen i Fiestan. En annan mindre trevlig överrasknng fick jag i kväll när jag skulle sätta i sladden till motorvärmaren.


Det visade sig att det inte finns någon motorvärmare...

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.