Bild
Nästa artikel

Jubel i busken över Victorias förlovning?!

Dagens Nyheter har en TV-krönikör som heter Johan Croneman. Han har en giftig penna men har enligt min mening befunnit sig i en formsvacka en tid.


Men i dag är han tillbaka i gammal god toppform. Krönikan handlar om TV-bevakningen av Victorias och Daniels förlovning och Croneman retar sig "som fan" på att den rutinerade inrikesreportern Anders Lindqvist i SVT säger att förlovningen är ett "ljus i mörkret som vi upplevt med finanskris och med bilindustrin som går på knäna och alla som blir utan jobb".


Croneman:


"Det förvånar mig att ni på Rapport inte hade en direktlänk till de jublande Saab-anställda i Trollhättan eller i Linköping. Vilken enorm lättnad de måste ha känt. Först detta fruktansvärda med att bli av med jobbet, oro för de tre barnen, för huslånen och billånet och sommarstugan och hela jävla skiten: Allt försvann plötsligt, denna lilla futtiga fattiga oro för något så trivialt som ett jobb på löpande bandet på Saab. Vem orkar egentligen bry sig? Det viktigaste just nu är väl ändå att Victoria och Daniel äntligen får förlova sig, gifta sig och skaffa barn?...Jag antar att det strömmade in brev och telegram från friställda från hela Sverige. 'Tack Victoria, tack Daniel, nu kan jag sluta både med antidepressiva och sömnmedel. Allt löser sig, bara man tror på det riktigt hårt. Ni är mitt hopp. För Sverige, i tiden'."


Här talar en man som inte slår spiken i kistan utan huvudet på spiken.


 

Taggar:

Kommentarer

#1
Lars Hetta
2009-02-27 15:39

Går det dåligt för SAAB så går det dåligt för Sverige även om Trollhättan får ta smällen först. Volvo personvagnar är märkligt nog samtidigt i samma situation nämligen till Salu på köparens marknad. Staten behöver nu hjälpa dessa företag under det år som rekonstruktion kan få pågå. 9-5 och V70 är fantastiska bra bilar och klassledande. Regeringen lovar betala ett kungabröllop men behöver klara upp orsakerna till vår sjunkande industri först. Vakna upp Maud!

#1
Saabnisse
2009-02-28 15:15

Svenska folket är tydligen genomkorkade.
När vi står inför den största finansiella nergång efter andra värdskriget så sätter man igång med kungafjäsk!
Maken till dumheter är det länge sedan jag såg i det här landet.
Så gott som samtliga medier gick i taket för denna fullkomligt onödiga "nyhet"!
Och den sänds i repris på repris!
Hur i hela h-e kan detta hjälpa till att få Sverige på fötter?
Jo, ett bröllop för 100miljoner skattepengar kommer att generera 100-tals miljoner tillbaka!
Tillbaka till vem då?
Trams.
Låt oss slippa detta medeltida system, låt oss få en fri demokrati där de som vill fortsätta fjäska också får stå för det ekonomiskt.
Befria oss andra från kungen och hans anhang!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.