Bild
Nästa artikel
Nyheter

Jämför priser – det lönar sig

8 mars 2011

Lyssnar ni på Spanarna i P1? Det gör jag så ofta jag kommer åt. Senast var Sissela Kyle lysande i sin trendspaning när jag satt i bilen i lördags någonstans mellan Härnösand och Sundsvall.

Jag har också gjort en trendspaning och precis som i Spanarna så ska jag ge tre exempel som stärker min tes att det lönar sig att göra prisjämförelser:

1. Bensinmackarna har ofta stora lådor med 55 grams Kex-choklad. Priset är 12-13 kronor. Köper du samma choklad på en stormarknad så får du den för 6,50 kronor. Halva priset.

2. Jag var uppe och åkte längdskidor i Levi, finska Lappland, förra veckan. En stav gick av och priset för två nya var 650 svenska kronor. Jag lånade en stav och väntade med att köpa nya tills jag kom tillbaka till Stockholm. Här hittade jag ett par för 150 kronor. En inbesparing på 500 kronor.

3. En bekant tar bilkörkort 20 år "för sent". Han har köpt en V70 -97 och skulle teckna halvförsäkring. Första budet var 22 000 kronor per år. Nu är han nere på strax under 10 000 kr hos ett annat, udda, försäkringsbolag.