Bild
Nästa artikel

Jag skulle inte ange en arbetskamrat för fortkörning

Läste just artikeln om att 13 000 fortkörare smiter från böter på vår hemsida. Jag ser det inte riktigt så att förarna "smiter".


Det handlar alltså om att polisen måste ha hjälp med att identifiera förare som kör leasing- och företagsbilar. Den hjälpen vill polisen ha av den registrerade ägaren, alltså företaget.


Det är frivilligt att underrätta polisen vem som kört bilen och 13 000 valde alltså förra året att inte ge denna hjälpande hand åt lagens långa arm. 


Det har jag förståelse för. Vem vill ange en kollega och arbetskamrat? Särskilt känsligt är det förstås på mindre arbetsplatser.

Taggar:

Kommentarer

#1
Lägerleffe
2009-11-09 13:38

Lojalitet mot kamrater är värd mycket mer än lojalitet mot lagen - när det gäller mindre än rån.

#1
kurt
2009-11-09 16:02

Aldrig i livet att jag skulle ange en kollega/bekant vän/eller kamrat för något så banalt som fortkörn ing. Med dessa löjliga fartgränser som finns.

#1
kjell-Åke
2009-11-09 20:13

Eftersom det är staten som skall ha in pengarna lär det inte dröja länge förrän det blir ägaransvar för fortkörning, sen får bilägaren själv kassera in pengarna från den som kört eller försöka komma på någon annan ursäkt för att komma undan än att gömma sig bakom solskydd eller mörka glasögon.

#1
Var är problemet
2009-11-09 22:06

Alla seriösa arbetsgivare har en trafikpolicy där även fortkörning regleras. Om inte "yrkestrafiken" är den goda förebilden har vi ett klart problem i trafiken. Är du innanför företagets väggar är det ok att övervakas men utanför får du uppföra dig hur du vill??? Skulle vi acceptera att bli knuffade av en anställd i en butik, nej, men i trafiken går det bra!?! Som anställd är man företagets ansikte utåt och återspeglar företagets image. Alla vi kunder kan bestämma var vi handlar och då inte av företag vars bilar bryter mot lagen. Det kallas "buy power", fungerar i butiker och mot företag med flashiga firmabilar med korkade chaufförer (ring till chefen på företaget när du håller på att mista livet livet av en körglad förare med loggad bil, det brukar stå frikostigt vem dom representerar). Så vägra åk med de taxibolag vars förare bryter mot trafikreglerna och gynna de som strävar efter en säker trafikmiljö. Det är vi som bestämmer, helt enkelt. Så det ska aldrig vara en fråga om att ange sin kollega, företagen ska redan innan nycklarna lämnas över deklarera vad som gäller och vilka konsekvenser det får.

#1
Lasse J
2009-11-10 00:33

Tack!
Äntligen ett seriöst inlägg!

#1
pg
2009-11-12 21:46

Ja och här kommer ett till.
Är man chef för ett företag vars bilar har firmaloggor på bilen, faller det sig naturligt. Det är inte trevligt att förklara sig för ev. kunder när ens anställda far fram som vildar efter vägarna. Ni ska veta att folk ringer, för som de säger, att ringa polisen gör ingen nytta, för de har ingen bil att skicka, då blir det företagets chef som får bära hundhuvudet istället.
Och varför ska jag se mellan fingrarna?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.