Bild
Nästa artikel

Jag glömde de unga damerna

"Man ska passa sig för att generalisera."

Man ska passa sig för att generalisera. Jag påstod i ett blogginlägg att långtradarchaufförerna är värsta mobilmissbrukarna i trafiken. Men då glömde jag kategorin "unga damer" som Göran Hultgren påpekar i en kommentar. De verkar inte kunna fungera någonstans utan en mobil i handen. Framför allt inte bakom ratten.


För övrigt anser jag att det borde lagstiftas om handsfree för bilförare. Till att börja med. Forskare som påstår att det är samtalet som är det farliga vet inte vad dom snackar om. En bilförare som bara har en hand tillgänglig för körningen ska ha en bil som är anpassad efter detta handikapp.

Taggar:

Kommentarer

#1
Kim Jansson
2008-11-13 15:33

Du Bäcklund.
När vi ändå är på G och generaliserar, du glömmer väl inte grabbarna som är friserade med en fläsksvål och som tycks föredra Audi av den grövre modellen.
Där är det ett sjujäkla babblande i mobilen och tillskillnad från dig är min erfarenhet att unga damer för det mesta är kapabla att hantera två saker på en gång, både att hantera bilen och dagisfröken på telefon.

#1
Göran Hultgren
2008-11-13 16:14

Kim Jansson. Det spelar mindre roll om dom "flintis eller har "hästman" Dam eller Herre,Audi eller Loyd.Det stora problemet är telefonen under pågående körning.Inte ens unga damer klarar detta,fram för handfree eller förbud.

#1
Micke
2008-11-13 17:46

inför gärna förbud mot mobil snack i rullande bil men vem skall kontrollera detta i praktiken? Ska polisen ligga på omkörning helatiden ock kika in i folks sidofönster ? Det kanske går att uppdatera dagen hastighets övervakningskameror så att dom blir mobiltelefon känsliga :)

#1
Bror Andersson
2008-11-13 18:29

Hej Håkan!
Läs forskningsrapporter om DISTRAKTION och du kommer föhoppningsvis att förstå.
Det handlar om hjärnan,inte om händerna.

#1
maggan
2008-11-13 18:47

Det är ju självklart att det är samtalet man menar och att det inte hjälper med handsfree. OK lite bättre kanske men jag kan inte förstå vad du menar....... om man inte pratar i telefon så har man väl inget i handen utom ratten förhoppnigsvis.
kör in till vägkanten och snacka är bäst. eller prata när du är hemma med folk.

#1
H F
2008-11-17 13:20

Min nya Ford Mondeo (etanol) är kanonbra och då inte minst extrautrustningen; Handsfree med bluetooth-överföring. Kanon med manövrering med rattknappar, hela telefonboken i 'biltelefonen' och telefonljudet går ut i ord högtalare (med tystad radio). Mkt trafiksäkert. Man kan faktiskt prata/tänka och köra samtidigt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.