Bild
Nästa artikel
Nyheter

Jag är en medioker förare

28 september 2011

Bilen på bilden är unik. Den finns bara i ett enda exemplar och turnerar världen runt för att visa upp vad Volvo och trimingsfirman Polestar kan åstadkomma. Det är som synes en C30 och under huven huserar en hiskelig massa hästkrafter.

Häromdagen var den på Gotland Ring och jag fick åka med ett par varv med racingföraren Robert Dahlgren bakom ratten. Det var en riktig ahaupplevelse, jag satt faktiskt och skrattade hela tiden!

Bilen är tillräckligt snabb för att köra ifrån STCC-bilarna på rakorna. Imponerande, men jag var mera fascinerad av Robert Dahlgren som förare. Så skicklig!

När man ser STCC på tv så ser det inte ut att gå så väldigt fort. Bilarna ringlar runt banan i en fart som man inbillar sig att man själv skulle kunna köra i.

Det är verkligen ren inbillning.

Efter ett par rundor med proffsföraren Dahlgren satte jag mig bakom ratten i en Volvo S60 T6 AWD för att begå Gotland Ring-premiär som förare. Man har ju kört rätt mycket bil genom åren så en viss tilltro till den egna förmågan fanns.

Det blev bara ett varv för mig. Inget kul att få klart för sig vilken medioker bilförare man är i jämförelse med proffsen. Jag la ner.