Bild
Nästa artikel

Insnöad Skåne-dam i Stockholm

Läste om en dam från Helsingborg som besökte Stockholm härom dagen. Hon fick en enkätfråga om julklappar eller nåt sånt och passade på att ge snöröjningen i huvudstaden en känga:


- Jag har aldrig varit med om så dålig snöröjning någonstans. sa hon när hon sopade ren sin bil.


Tja, i Helsingborg lär det väl inte förekomma någon snöröjning alls så där kan den ju inte ens vara dålig. Och i Stockholm - det är sant att det är mycket snö på gatorna i innerstan men jag har viss förståelse. Hur ska man kunna röja undan snö när det står en massa bilar i vägen?

Taggar:
Insnöad Skåne-dam i Stockholm

Kommentarer

#1
L-G
2010-01-07 14:24

Nä... ge tillbaka dom till där dom kom ifrån "danmark".Tur att hon ine bor här uppe i norr,
där räcker det inte med en sopborste här kan man behöva en traktor.

#1
SR
2010-01-07 14:47

"I Helsingborg lär det väl inte förekomma någon snöröjning alls..." Denna okunnighet på gränsen till dumhet... Har själv bott 16 år i Stockholm, varav tio i innerstaden, och sammanlagt 24 år i Skåne, delvis i Helsingborgstrakten. Snöoväder förekommer inte riktigt lika ofta i Skåne, men tillräckligt! Och då är de inte sällan av rejäl modell. Att snöröjningen i Sthlms innerstad är under all kritik vissa år har väl inte undgått någon som varit där då. Kliv ner från era höga men okunniga hästar tack!

#1
Jan
2010-01-07 15:06

Folk norr om Växjö brukar raljera med den skånska vintern - tills de har upplevt den. Snö som faller horisontellt, om och om igen för att den ständigt blåser iväg, omväxlande tö och frysning som ger oförutsägbar halka, etc. Det är inget att leka med, varken för stockholmare eller norrlänningar. Problemet är att ViB:s redaktion alltför ofta visar prov på ett snävt Stockholms-perspektiv. "Insnöade", kan man kalla dem.

#1
Tutte Timelin
2010-01-07 16:44

När det är snöoväder i Skåne, då skulle stockholmarna bara stå och gapa tills munnen var full med snö. Jag kommer från Ångermanland där jag bodde i 26 år. Sedan bodde jag i Södertälje 12 år och nu bor jag i närheten av Ystad. Jag har perspektivet och vet vad jag talar om. I Skåne snöar det horoisontellt. Det är därför stockholmarna kvävs av snön...

#1
Volvo RWD
2010-01-07 17:18

I Helsingborg så har jag aldrig upplevt några problem med väglaget orsakat av att det har varit snö på vägbanan. Stockholmare som kommer på besök blir helt chockade när dom kommer ner här nere när dom ser så "rena" vägarna är, saltade alltså. Rena sommarväglaget brukar man få höra. Men jag är ändå emot saltningen som gör att det blir såhär. Dels för att det ger ett väglag som inte är pålitligt, man vet aldrig var eller när det är halt och dels för att det kostar mycket pengar, miljö och tar på våra bilar. Men som sagt att säga att Helsingborg inte har någon snöröjning tycker jag är lite konstigt, har du något underlag för det du säger? Har varit i Stockholm många gånger och jag fick nästan för mig att man inte gjorde något åt väglaget alls.

#1
Håkan Bäcklund
2010-01-07 19:49

Jag har hört talas om att snöoväder i Skåne är något alldeles speciellt. Men hur ofta inträffar det? Inte särskilt ofta. Och hur länge varar det? Inte särskilt länge.
Det kan väl inte vara så svårt med snöröjning när naturen sköter det själv.

#1
Volvo RWD
2010-01-07 20:47

Nja, det inträffar ju ett antal gånger varje vinter och det varar oftast rätt länge varje gång faktiskt. Om man ska dela upp vinterdagarna i snö och icke snö så är dom med snö i majoritet. Det är inte så varmt här nere som vissa tror och jag tycker att speciellt denna vintern har vi haft väldigt gott om snö som har kommit. Det som gör att snön försvinner är att det ibland kommer en vecka med kanske 2-3 plusgrader och då hinner snön försvinna, men sen en dag från en annan så blir det minusgrader igen och det fryser som ju såklart innebär att saltbilarna kör allt vad dom kan, kommer det sen snö ovanpå det så blir det inte lika svårt att kontrollera. Sen snöar det väll inte varje dag uppe i Sthlm heller? Att snöröjningen är bättre/effektivare råder det nog ingen tvekan om men det är ju så att i Stockholm är det mycket svårare för det första att ta sig fram och så är det ett mycket större område att täcka i jämförelse.

#1
Utlndssvensk
2010-01-07 23:23

Jag bor i Schweiz på 800 meters höjd. Här snöar det MASSOR men snöröjningen är utmärkt. Stora plogbilar går direkt på vägarna och under dagarna kommer det massor av folk som
1. röjer bort alla vallar och transporterar bort snön
2. skottar ALLA trottoarer med snöslungor
3. skottar trappor och liknnde för hand
Jag är ofta i Stockholm och sjöröjningen är ett skämt om man jämför med städerna i Schweiz. Att ni finner er i detta och samtidigt betalar enorma skatter....

#1
Lasse G
2010-01-08 09:54

Jag förvånas ständigt över att så många tror att de har det värst och bäst vet hur saker och ting skall lösas. Om alla ni som ser en massa problem med snön tar vars en snöskyffel och skottar rent där ni bor och tar lite hos några grannar också, kommer ni att upptäcka att snön gör att ni kommer mycket närmre varandra. Strunta i att det är samhället som skall ta hand om er, för det är mycket trevligare så här.

#1
REDIS
2010-01-08 12:50

Ja du Bäcklund, inte har du någon aning om vädret i Skåne. Det är inte alltid som du tror. Om nu damen klagade på snöröjningen i Stockholm, som ju är under all kritik, så låt henne ha denna uppfattning. För kännedom finns det snöröjning i Helsingborg, och den fungerar definitivt inte sämre än i Stockholm. Slå på Stockholms stad istället, så att snöröjningen blir som i Schweiz.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.