Bild
Nästa artikel

Ingen bilkörning på en månad

Åter på jobbet efter operationen i torsdags. Det var näthinneavlossning. Efter finlir av kirurgen under en knapp timme är näthinnan på plats igen och förhoppningsvis stannar den där.


Men en tid framåt är jag enögd, vilket innebär att jag måste gör en månads uppehåll med bilkörning. Så länge har jag inte avstått från att köra bil sen jag tog körkort.


Det slår mig att synen på ögat blev dramatiskt sämre efter min provtur med Porschen i onsdags, vilket gjorde att jag tog kontakt med ögonakuten.


När näthinnan börjat lossna är man extra känslig för stötar och jag gjorde ju några kraftiga accelerationer. Kanske var det som Erik kommenterat G-krafterna  från Porschens 500 hästkrafter som fick hinnan att lossna snabbare... och mig att söka akuthjälp.


Tack AL och Jan.

Taggar:

Kommentarer

#1
bilbranschkonsulten
2010-06-07 18:01

1 månad säger du! Hmmm, själv fick jag 3 månader och 2000:- i avgift, men det berodde på att dom inte hade graderat upp 195:an till motorväg - vilket dom borde gjort.
Lycka till med läkningen

#1
hakfri
2010-06-07 19:46

Välkommen i klubben, som sagt.
Du kan nog räkna med litet synproblem framöver, och att det nog aldrig riktigt blir som förr. I mitt fall är skillnaden på reparerade och oskadade ögat litet för stort (ena ögat ger litet större bild, och även litet krokig men det är storleksskillnaden som stör), större än vad hjärnan klarar att helt eliminera.
Men bra att du reagerade fort, dröjer man ryker gula fläcken och därmed synskärpan helt och hållet.
Fick aldrig förhållningsregler om bilkörning, och ville inte fråga... Även med ett öga kör jag bättre än alla andra. Det tycker alla andra om sin bilkörning, det måste gälla mig också, då. Eller?
Mina nya glasögon gick på 7500 kr ...

#1
Kjell-Åke
2010-06-08 12:11

Heder åt dem som inser sina begränsningar. Det finns tillräckligt med "blindstyre" som troligen har friska ögon ute i trafiken.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.