Bild
Nästa artikel

Ingen bilkörning i sommar

I dag är det två veckor sen jag körde bil senast. Och det lär dröja länge till innan jag duger som bilförare igen.


Återbesöket hos ögondoktorn efter näthinneoperationen för ett par veckor sen gav visserligen besked om att "det ser bra ut" men någon syn att tala om har jag inte på det opererade ögat. Jag ser lite färger och ljus som fladdrar omkring.


Flygförbud, motorcykelförbud och bilförbud är vad som råder så länge gasbubblan finns kvar i ögat.


Själv trodde jag att det där med bilförbud mera var en rekommendation eftersom det finns förare som kör bil med bara ett fungerande öga och klarar det utmärkt.


- Det är människor som haft tid på sig att vänja sig, sa ögondoktorn. I ditt fall är det förbud som råder. Du kan inte bedöma avstånd och har inget sidoseende åt vänster.


Klara besked... Lite synd är det eftersom jag har vår Skoda Yeti som sommarbil. Den hade jag sett fram emot att ratta många sköna mil. För att inte tala om Harleyn som skulle behöva ut och lufta på sig.


Nu är det bara att gilla läget och se tiden an.

Taggar:

Kommentarer

#1
Gösta
2010-06-16 22:48

Tråkigt att höra. Du får se det positiva i det hela. Om man inte kör bil behöver man inte heller tänka på promillehalten. Det är bara att kröka på hela sommaren, utan att oroa sig huruvida man är redo för bilkörning eller ej.

#1
Jes
2010-06-17 15:47

Älskar själv sommaren med bil och mc-körning, med lite äldre maskiner förstås, en Porshe 944 och en Honda XL 400, (båda från 80-tal). Dessa leksaker förgyllar min fritid avsevärt, min fritid som även ibland kan utökas med husvagnsdragning någon helg. Dessa, mina sommarnöjen finansieras genom att jag vardagligen rattar en Volvo FH12;a med en jäkla massa meter tank. Livet är egentligen ganska perfekt men kan inte utan, utöver att känna empati med Håkjan Bäcklund fundera över ... hur mitt liv skulle se ut med en dylik åkomma. Får bara inte hända.
Nåväl, tycker dock inte att enda alternativet är att kröka sej genom sommaren, kanske ett utmärkt tillfälle att grundligt testa alko-mätarna igen förstås men visst finns det väl mer som kan vara skoj.
Själv köpte jag nyligen en båt, en Vätternsnipa om ca 9 meter .. en sådan får man väl köra lite enögd?
Krya på dej Bäcklund!

#1
Konservator
2010-06-17 19:15

"Du kan inte bedöma avstånd och har inget sidoseende åt vänster."

Inga problem! Det där gäller ju tyvärr majoriteten av alla som vistas på vägarna; 1 sekund bakom framförvarande, ingen koll bakåt eller åt sidorna, inga blinkers, tuta och kör!

#1
S-E S
2010-06-18 12:52

HÅKAN BÄCKLUND.
Det var en konstig "ögondoktor". Kanske det var en riktig känslig byråkrat du kom i "klorna" på. I min bekantskapskrets finns en med porslinsöga som kör som bara den. Han har liksom du "inget sidoseende åt vänster". En annan "enögd" kör tunga transporter i stadsmiljö med mycket manövrerande. Han blev godkänd att köra tung transport nyligen efter grundlig kontroll av experter, fast han har endast ett fungerande öga. En tredje man, en arbetskamrat genomgick näthinnetransplantation för några år sedan. Inte kan jag erinra mig att han gick till jobbet! Det verkar inte bättre än att du har råkat ut för en "enögd" ögondoktor!

#1
Håkan Bäcklund
2010-06-18 13:43

S-E S: Jag har också stött på personer med bara ett fungerande öga som har rätt att köra bil och klarar det utmärkt. Men det handlar om såna som är permanent enögda. Om jag skulle bli det, vilket gud förbjude, så lär jag också lära mig att hantera handikappet som bilförare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.