Bild
Nästa artikel

Inga mutförsök mot Vi Bilägare

På nyhetsplats här på hemsidan berättar vi om att Mercedes-tillverkaren Daimler betalat miljontals dollar i mutor till beslutsfattare i 22 länder.

Signaturen Erik F är en som lagt in en kommentar till artikeln. Den inleds så här:

"Inte oväntat. Jag hörde för några år sedan att Vi Bilägare blev erbjudna typ 5 miljoner för att inte skriva om Mercedes rostproblem. Stämmer det? Detta är ju samma sak, fast med skillnaden att de muterbjudna tackat ja."


Nej, Erik det stämmer inte alls. Och skulle Vi Bilägare bli erbjuden mutor av vem det vara månde så skulle förstås svaret bli nej och en rejäl artikel om det.
Taggar:
Inga mutförsök mot Vi Bilägare

Kommentarer

#1
Jes
2010-03-24 18:34

Kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mej någe dylikt ....
Det finns en del som kommenterar Vib artiklar här som uppenbarligen har, om inte ont så i varje fall besynnerligt uppsåt.

#1
Emme
2010-03-24 18:38

Vad somliga får för sig :)

#1
Jägaren
2010-03-24 18:47

Vad annat kan ViB säga? Den absoluta sanningen lär vi aldrig få veta.

#1
Lars
2010-03-24 19:20

Att ViBilägare skulle ha samröre med Mercedes har aldrig förespelats mig. Däremot undrar man hur eventuellt samarbetet med Toyota ser ut....

#1
Erik F
2010-03-24 19:20

Som sagt - det var vad jag har hört från en läsare av tidningen. Men jag läste inte tidningen då. Så enkelt är det.

#1
Erik F
2010-03-24 19:28

Håkan Bäcklund: Hoppas att du ser i mitt ursprungliga inlägg att jag menar att ni inte accepterade mutan - som aldrig ägde rum, tydligen. Jag insinuerade inget gentemot er där, bara så att jag är tydlig.
----------------------------------------------------------------
Att Mercedes skulle ha erbjudit ViB mutor för att inte skriva om rostproblemen är alltså felaktiga uppgifter från min sida, som jag fått från min vän, som läste Vi Bilägare under denna tid.
Ursäkta mig.
Mvh
Erik

#1
Per
2010-03-24 21:18

Sanningen är väl den att Vi Bilägare, kanske mer än någon annan tidning, gick på om Mercedes rostproblem.
Vilka korkade påståenden! Näst inpå förtal.

#1
Erik F
2010-03-24 23:53

PER SA... Hörru - lugna dig nu och läs vad jag skriver i ursprungliga inlägget, samt i det nedan här. Läs tills du förstår.
Jag har ALDRIG insinuerat att Vi Bilägare skulle tagit emot mutor. Jag UNDRADE om det stämde att Vi Bilägare blivit ERBJUDNA mutor. Hoppas du förstår skillnaden.
Detta skulle inte varit pinsamt för Vi Bilägare, om de HADE blivit erbjudna mutor. Det SKULLE ju inte de KUNNAT hjälpa. Det HADE varit pinsamt för Mercedes dock. Men nu var det inte så.
Dessutom antydde jag i ursprungliga inlägget att Vi Bilägare SKULLE HA tackat NEJ, till skillnad från de i Turkmenistan o.s.v. Detta är inte förtal. Det är ett påstående jag hört, som jag tydligt i skrift FRÅGAR OM DET STÄMMER.
PER SA... - läs gärna vad jag skriver nästa gång.
Jag trodde att påståendet KUNDE HA STÄMT, just därför att Vi Bilägare har nagelfarit Mercedes rostproblem så tydligt. OM påståendet HADE stämt, att Vi Bilägare blivit erbjudna muta och TACKAT NEJ, så är det ju i linje med hur de faktiskt agerat de senaste åren - hårdgranskat Mercedes rostproblem. Bäcklund skriver det själv:
"Och skulle Vi Bilägare bli erbjuden mutor av vem det vara månde så skulle förstås svaret bli nej och en rejäl artikel om det."
Därför tyckte jag att det inte var otroligt.
Hoppas du förstått detta inlägg som jag menar det.
Vänligen
/Erik

#1
Per
2010-03-25 08:44

Kommenterade Jägarens inlägg... Ursäkta att jag inte var tydlig.

#1
Erik F
2010-03-25 09:34

Okej, då förstår jag hur du menade det hela.

#1
STEFO
2010-03-25 17:57

DET VAR SOM ATTAN ATT VI BILÄGARE HAR TAGIT
IMOT MUTOR ALLA MOTOR JONALISTER ÄR MUTADE PÅ ETT ELLE ANNAT SÄTT !!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.