Bild
Nästa artikel

Hur dum får man bli?

Motormännen har gjort en undersökning som visar att bilister till stor del är ögontjänare. Resultatet är ingen överraskning.

Mer än hälften av bilisterna körde för fort när Motormännen gjorde dolda fartkontroller på 19 platser runt om i landet.


Flest fartsyndare med dold övervakning hade gruppen taxi - manlig förare. 86 procent körde för fort. Tvåa kom lastbil/långtradare - kvinnlig förare. 80 procent kvinnliga lastbilsföarare körde för fort.


Mera förvånande var att en ny mätning med synliga kontroller resulterade i att var femte bilist körde för fort. Hur dum får man bli?

Taggar:

Kommentarer

#1
NONNO
2010-05-21 19:33

Det finns nog inga gränser för dumheten.

#1
S-E S
2010-05-21 19:39

Var detta en nyhet? Vistas Motormännen inte i trafiken?

#1
Kjell-Åke
2010-05-22 13:56

Bor intill en 30-sträcka inne i ett villakvarter. Här kan man tjäna ca 3-4 sekunder på att köra i 50 istället för 30. Sen kan man stanna och snacka skit med någon boende i en kvarts timme. Då är det skönt att ha tjänat in några sekunder

#1
Pelle
2010-05-24 10:12

Polisen borde vara ute mer på vägarna med omålade fordon - då skulle de se att det t ex på E4:an körs slalom / racing, aggresivt och utan avstånd. Det ser i a f jag på morgon o kväll nästan var dag!! Här finns det stor förbättringspotential..... och massor med pengar till statskassan att tjäna!

#1
Christian
2010-05-24 19:06

Tusentals fortkörare kan inte ha fel. Visserligen kör man för fort men man skall ju ha eget omdöme. Man lägger miljarder på att förbättra traifikmiljön. Då borde man ochså kunna köra snabbare. Jag tror de handla inte om trafiksäkerhet utan om ed god inkomskälla till staten. Annars finns de många tusend fler mänsiskor att rädda på olika arbetsplatser som, dör eller sjukvården. Bilorganidationeran företräder uppenbart inte alla bilister inte ens majoritäten.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.