Bild
Nästa artikel

Heja, Stockholm Parkering!

"Inte för att jag för ett ögonblick trodde att jag skulle få rätt."

För ett par veckor sen var det MC-mässa i Älvsjö. Jag var ackrediterad och hade biljett till pressparkeringen och parkerade bilen intill en skylt där det stod pressparkering.


När jag kom tillbaka hade jag fått en gul lapp från Stockholms Stads Parkerings AB, "Uppställt på p-plats för handikappade". Belopp 900 SEK.


Jag hade alltså gällande p-tillstånd och är helt övertygad om att jag parkerade på pressparkeringen. Ett bestridande skickades till Stockholms Parkerings AB med kopia på mitt p-tillstånd. Mest för formens skull, inte för att jag för ett ögonblick trodde att jag skulle få rätt.


Så fel jag hade!


Två veckor efter händelsen fick jag ett brev från Stockholm Parkering:


"Vi har, efter utredning, makulerat Ert ärende avseende ovanstående kontrollavgift."


Respekt, Stockholm Parkering.


 

Taggar:

Kommentarer

#1
Erik Bremer
2009-02-09 13:46

Bad gamarna om ursäkt?

#1
Micke Franzen
2009-02-09 13:46

Presskrået bråkar man nog inte med i onödan. Bättre då att fria än att fälla, än att få en välorganiserad skock murvlar i häcken och ett himla liv som följd. Jag har en viss förståelse för Stockholms stad i det här fallet.

#1
Håkan Bäcklund
2009-02-09 14:00

Jag vet inte...det brukar inte spela någon roll vem man representerar i såna här frågor. Jag bara tycker att det är bra att man kan få rättelse.
Fel kan ju alla göra, även parkeringsbolag.

#1
Kjell-Åke
2009-02-09 18:34

Bra jobbat. Det är sådant som gör att parkeringsbolagen måste skärpa sig.De allra flesta anser sig inte ha tid att ta strid, tyvärr.

#1
S-E S
2009-02-09 19:51

Omöjligt! Du ljuger!

#1
Magnus
2009-02-10 08:20

PressParkering... Jag har själv fått P-bot på min egen hyrplats och första invändningen nekad så jag väntar på brev från tingsrätten...(Europark). Det står inget om att tillstånd erfodras men det ska jag visst ha... på min egen plats!?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.