Bild
Nästa artikel

Heja Benny Haag!

Jag är på dåligt humör i dag. Trots att det är fredag, morgonsolen skiner och Luleå slog Frölunda med 8-2 i Elitserien i går kväll.


Det tar mig tio minuter att gå till jobbet. Efter tre minuter ser jag en Harley-Davidson Heritage Softail ligga omkullvräkt på gatan. Jag har en sån själv och vet att man knappast lyfter upp den ensam; den väger 320 kilo.


Två minuter senare går jag förbi en Volvo V50 med sönderslagen sidoruta bak. Alldeles intill ligger sex-åtta urdruckna ölburkar.


Fyllegrejor alltså? Alldeles säkert. Och i kväll korkar ännu fler upp och då händer betydligt allvarligare saker än så.


Skådisen Benny Haag, som har ett förflutet som alkis, reser runt med sin  enmansföreställning om spritmissbruket och dess följder och har nyligen gett ut en bok i samma ämne som heter "Makt, mod och motstånd". Haag har som mål att halvera alkoholkonsumtionen i Sverige. Jag hoppas att han lyckas.


Varje dygn kör 12 600 rattfulla omkring i svensk trafik. För varje procent ökad alkoholkonsumtion ökar rattfylleriet med 0,6 procent. Vetskapen om detta gör mig inte bara sur utan skräckslagen.


Nu har solen gått i moln.

Taggar:
Heja Benny Haag!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.