Bild
Nästa artikel

Harley-premiär och böter utomlands

Tre mil på två hjul i går. Harley-premiär, alltså. Lite avrostning med min egen stolthet (bilden) inför det stora äventyret som börjar på fredag då jag tar flyget till Las Vegas, hyr en H-D och kör till San Francisco via Los Angeles. 


Apropå att köra utomlands så såg jag i DN i helgen att Kronofogden sedan årsskiftet kan driva in trafikböter som utdelats i ett annat EU-land. Har du felparkerat i Portugal så kan du inte som tidigare lugnt slänga böteslappen i närmaste papperskorg och räkna med att saken är biff.


Inte heller om du registreras för fortkörning i en automatisk trafikkontroll utomlands kan du lita på att slippa efterräkningar.


Det finns som vanligt två sidor av Å ena sidan är det väl självklart att man som bilist ska följa trafikreglerna i alla länder man besöker. Å andra sidan kan det vara svårt att tyda skyltar på ett främmande språk (ibland är även de svenska tilläggstavlorna obegripliga!).


I Italien är skylten "Zona traffico limitato" vanlig i gamla städer. Det betyder att man måste ha särskilt tillstånd för köra in i området. Varje gång den utländske turisten kör in registreras bilen av övervakningskameror. Letar man efter en p-plats så kan bli rätt många gånger och därmed höga böter.


Slutsats: inför gemensamma skyltsymboler i EU och se mellan fingrarna i svårtolkade fall.

Taggar:
Harley-premiär och böter utomlands

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.