Bild
Nästa artikel

Greider-effekt i Vi Bilägare

Som vanligt hade vi en redaktionskonferens på Vi Bilägare en bit in på höststarten. Gäst var författaren, debattören och journalisten Göran Greider. Tema var skriva och är det något som Greider kan så är det att skriva.
Om allt verkar det som. Tjugotvå böcker och diktsamlingar har det blivit hittills förutom tiotusentals tidningsartiklar, ledare, recensioner och debattinlägg. För att inte tala om alla studiosoffor i radio och TV som besuttits av honom.

Men - Göran Greider saknar körkort och är tillika totalt ointresserad av bilar. Inför sitt framträdande på vår konferens hade han ändå gjort sin hemläxa och läst Vi Bilägare och kunde inte låta bli att reflektera över vad han sett.

- Jag är djupt skakad, inledde författaren och menade med det den i hans tycke totala avsaknaden av bilder på människor i tidningen.

Göran Greider hade läst Vi Bilägare nr 12. Han skulle se nr 13! Där finns det minsann människor på bild. Närmare ett hundra stycken - och en giraff. Nr 14 som kommer ut i kioskerna om nästa vecka (prenumerera så får du alltid tidningen nästan en vecka tidigare!) är kanske inte riktigt lika mänsklig men nog kan man tala om Greider-effekten där också.
Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.