Bild
Nästa artikel
Nyheter

Gratis körkort till unga - ett bra C-förslag

14 september 2010

Trafikmiljön är något som angår och berör alla människor. Alltså borde alla ha någon slags utbildning i trafik och säkerhet. Det borde vara självklart som ett skolämne.


I valtider trillar det ner politiska förslag som är mer eller mindre tillrättalagda för att attrahera olika väljargrupper.


Centerpartiet mejlade ut ett osedvanligt vettigt förslag i dag med tanke på att många förstajobb för unga är förknippade med krav på B-körkort.


"Arbetsförmedlingen erbjuder arbetsmarknadsutbildningar för bl a yrkesförare, t ex körkort för bussförare, lastbil, truckkort. Vi anser nu att Arbetsförmedlingen bör erbjuda arbetsmarknadsutbildningar för att ta B-körkort. Dessa ska rikta sig till unga arbetslösa upp till 24 år.

Vi anser att - om behov finns - kursen ska kunna erbjudas till ungdomar utan att behöva vänta de 100 dagar som idag gäller innan åtgärder sätts in."


Om man bortser från vissa språkliga brister i Centerpartiets pressmeddelande så är förslaget väldigt bra. Inte bara får unga bättre möjligheter till ett arbete; vi får fler samhällsmedborgare som har en bra trafikutbildning.