Bild
Nästa artikel
Nyheter

GPS på villovägar

10 mars 2011

GPS är Guds Present till Samhällsmedborgarna. Hur många gånger har man inte haft den lilla manicken att tacka för att man hittat rätt direkt och fått en massa andra intressanta uppgifter om färden på köpet.

Men det finns irriterande brister. Varför tar det ibland helt orimligt lång tid innan nya vägsträckor finns med på GPS-kartorna?

Stefan Nordin, en av våra läsare, hörde av sig om det. Stefan köpte en ny Garmin Nüvi 205 i julas och utnyttjade rätten till fri kartuppdatering i slutet av februari.

Trots det fanns inte den nya motorvägen mellan Enköping och Sagån utanför Västerås med. Vi talar här om en motorväg som invigdes i oktober men som alltså inte fanns med i det uppdaterade kartmaterialet fyra månader senare.

Garmins svar till Stefan Nordin var att deras kartdataleverantör, Navteq, inte hade lagt in den nya informationen. Då kan man ju tycka att Garmin borde be Navteq att skärpa sig.

Stefan Nordin tycker med all rätt att det är riktigt dåligt att en av landets största vägar, i drift sedan snart ett halvår, inte existerar på hans GPS trots uppdatering.

Få se...hur länge sen var det som första människan landsteg på månen?