Bild
Nästa artikel

Gnäll om i-landsproblem

Studenttider innebär lastbilsflak med öldrickande och vrålande (och för all del glada) ungdomar i Sveriges städer.


I Stockholm är trafiken i innerstaden i normala fall intensiv. Studentflaken gör framkomligheten än sämre.


Eftersom det dessutom pågår många gatuarbeten i city just nu beslutade trafikkontoret att förbjuda studenflaken i de mest centrala delarna av Stockholm.


Det var ett logiskt och bra beslut men studenterna reagerade direkt och fick utrymme i både tidningar och TV att framföra hård kritik mot förbudet. De anser att det är en mänsklig rättighet att få ställa till trafikkaos runt Sergels torg.


Politikerna hakade på och körde över gatukontorets tjänstemän och rev upp beslutet att förbjuda.


Här kan man tala om i-landsproblem.

Taggar:

Kommentarer

#1
Jägarern
2010-06-08 14:46

Man tar studenten en gång i livet.

#1
tjabo
2010-06-08 15:47

För det första så är studentexamen borttagen sen åtskilliga år. Att man slutar skolan på våren inträffar varje år och är knappast nåt som kräver den enorma uppmärksamhet som vissa vill ha...

#1
Per
2010-06-08 16:00

Var är problemet - låt studenterna ha lite kul för fasen! Tagga ner ta en Toy och gläds åt de unga förväntansfulla - som har hela livet framför sig!!

#1
Owe i Filipstad
2010-06-08 16:20

Man tar inte studenten numera. Det gjorde man förr när man i censorers närvaro fick muntlig tentamen i 4 ämnen. Dessförinnan hade man måst göra godkända prov i flera ämnen. Så, det kan inte vara för att man tagit studenten, det måste var för att man slutat skolan som det firas. Nu kan man gå ut med hur dåliga betyg som helst. Vad är det att fira??

#1
Jes
2010-06-08 17:46

Spelar roll .. När snön vräker ner och gör vägarna oframkommliga är det ju bara att "gilla läget".
Låt ynglingarna ha "sin dag" och bilismen får även här "gilla läget" ... den korta stund det varar ..

#1
Jägaren
2010-06-08 18:04

TJABO och OWE: Så onödigt petig man kan vara. Är ni gamla sura gubbar i 70-årsåldern som minsann ska tala om hur det var förr? Och att det var bättre förr? Och att en studentexamen minsann var förbehållet dåtiden? Ursäkta, men man man säger i alla fall fortfarande - även om det i er antika värld skulle vara fel - att man tar studenten. Man går ur gymnasiet och tar studenten. Så är det bara. Antingen ni gillar det eller inte.
Så, ungdomarna ska få fira sin studentdag precis som de alltid har gjort. Punkt slut. Tjabo och Owe kan plocka fram gamla Kamratposten från 60-talet och fly denna hemska företeelse som en studentdag anno 2010.

#1
Jes
2010-06-08 18:19

Jag kan föreställa mej att ett "kunga-bröllop" i ännu större omfattning gör anspråk på trafikflödet i Stockholm ... och sådant kan vi ju nog vara utan ... varemot studenterna är nödvändiga.
Till Tjabo's och Owe's kommentarer saknar jag ord.
>Utan studenter stannar Sverige<

#1
Mr Colt
2010-06-08 21:17

Jag brukar alltid le och känna mig lite varm inombords när jag ser dessa ekipage, hehe snart vaknar dom bakfulla och börjar svagt inse vad som komma skall.
En annan hade tur fick ett sabbatsår med vapen i hand.

#1
Lasse
2010-06-08 21:21

Man tror ju i sin enfald att komentarer här, just komenterar innehållet i Bäcklunds blogg. Huruvida en studentexamen är en studentexamen i äldre betydelse var väl inte vad bloggen hadlade om?
Jag tycker att hela fenomenet med studentflak har urartat på senare tid. De är en trafikfarlig fordonstyp, främst för de åkadnde på dylika flak.

#1
förbjud förbudsnördar
2010-06-09 02:47

Visst kan man åka många på lastbilsflaket om man använder vanligt sunt förnuft.
Sverige tillhör väl inte dom mest populära länderna att turista i, Svenskar anses väl lite torra och tråkiga pga. av alla förbud och överdrivna regler. http://www.disarm.se/data/bildunttext_nsfw/sweden_sucks.jpg
Men ok! Anvaret skall ju vila på den som kör studentekipaget att det går så sakta att inget allvarligt kan inträffa med dom som sitter på flaket.
http://thepirata.com/wp-content/uploads/2009/06/overloaded_vehicles_01.jpg

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.