Bild
Nästa artikel

Ford S-Max är min drömbil i dag

"Jag lånade den och...ja, ni vet hur det kan kännas när en bil är så helrätt."

Sonen skulle ha en bokhylla körd tvärs genom stan i dag. Eftersom jag åker Ford Fiesta var det uteslutet att klara transporten med egen bil.


Sån tur då att det finns större Fordar i Vi Bilägares garage för närvarande. En två år gammal S-Max, diesel, står och väntar på att bli såld.


Jag lånade den och...ja, ni vet hur det kan kännas när en bil är så helrätt. Inte bara för att man får plats med en bokhylla i den utan för att allting med den stämmer så bra.


S-Max var med i vårt långteststall för två år sen och jag tyckte om den redan då. Man sitter bra, har utmärkt sikt, den har lätta och överskådliga instrument och knappar, är extremt bränslesnål, har sexväxlad låda och en mycket trevlig motor, är rymlig och mycket flexibel med stolar som kan fällas en och en. Och så är den så ofattbart smidig att köra trots att den ser ut som en klump.


En drömbil.


 

Taggar:

Kommentarer

#1
Calle
2009-01-26 12:55

FORD - antagligen världens mest underskattade bilmärke!! Har haft 4 st och det har mestadels bara varit 'glädje'! Körglada, miljövänliga (först o störst med FFV) och mkt prisvärda fordon + att Ford i Kungsängen är toppen (numer Bilia).

#1
Christian
2009-01-26 13:18

...och baksätet. Jag säger bara: baksätet. Tre likadana stolar och skjutmån. Den första bilen vår familj inte tröttnade på och började planera efterträdare till efter första resan. Att Ford ljuger om sin dåliga elvärmda vindruta och påstår att den bara värmer halva ytan på grund av stenskott kanske jag ska ta tag i nån dag.

#1
Gunnar
2009-01-26 15:06

Instämmer, vi är mycket nöjda med vår S-Max diesel efter 1 år och 2000 mil, mycket rymlig och förbluffande snål. Barnen älskar den!
Elrutan - efter mycket diskussion bytte Ford ut vår framruta på garantin då den också enbart fungerade till hälften, och detta utan synliga stenskott.
Sammanfattningsvis mycket bra bil med vissa tekniska kvalitetsbrister, och bottenbetyg för verkstadsbemötande.

#1
Egon R
2009-01-26 15:49

Men hur är det med rosten? I senaste tidningen stod det ju att lacken trillade av på er S-Max!? Fast ni nämnde det inte i artikeln om själva bilen, trots att det är en ganska allvarlig grej.

#1
Håkan Bäcklund
2009-01-26 16:21

Vi har ju en hel artikel om färgsläpp på vår S-Max i nr 1. Ford har förstärkt rostskyddet på nyare bilar och ägare till äldre S-Max ska så klart kräva av Ford att få skyddet uppdaterat kostnadsfritt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.