Bild
Nästa artikel

Ford fixar förvärmarfel i Fiestan

Jag har klagat på den svaga kupévärmen i Vi Bilägares nya Ford Fiesta diesel i den här bloggen. Vårt värmetest förra veckan gav mig rätt - och nu gör Ford det också.

Ola Norberg, PR-chef på Ford i Göteborg, läste bloggen och tog kontakt med Europa-kontoret. Där hade man redan insett att något är galet med förvärmaren i Fiesta-dieseln.


Åtgärder ska vidtagas för att uppgradera värmepaketet. Det blir återkallelse av samtliga nya Fiesta-dieslar.


Om drygt två veckor är det dags för min nästa resa norrut till kylan i svenska och finska Lappland. Förhoppningsvis har Ford hunnit fixa värmen till dess så att jag slipper frysa om fötterna.


Varmt tack i så fall.   

Taggar:
Ford fixar förvärmarfel i Fiestan

Kommentarer

#1
olle ström
2009-01-14 22:19

Hej!
Någon som känner till någon annan liten bil än Corsa som har el-värmare och en jättegenerator (?) som snabbt avfrostar vindrutan och ger lite till kupén också. De kallar den "Quick-heat". Så här års mkt svårt få imfritt inan värmen kommer igång i "vanlig" bil.

#1
Lägerleffe
2009-01-15 00:38

Värmepaketet värms upp av spillvärmen från förbränningen. Moderna dieselmotorer ger ifrån sig liten mängd spillvärme och därför ställs större krav på värmepaketen. Det finns relativt nya Mercor som tvingats montera Eberspächer för att få hygglig komfort. Vem hade anat det?

#1
Raimo
2009-01-15 01:58

Har samma problem med värmen, i nya Ford Focus 1,6 Tdci. Som tur är valde jag till diesel värmare samt el motor-kupe värmare.

#1
Kalle
2009-01-15 10:42

Bra Ford - lyhört och snabb reaktion det gillar vi kunder!
Ford har ju annars världens bästa grej - elframruta!! Har aldrig problem med is o imma. Beställ detta om det inte är std på den Ford du funderar på att köpa. Elrutan är faktiskt ett av de starka argumenten för att välja Ford. Tänk om det också gick att beställa el-värme i (del av) ratten.
Samt 6-växlad FFV, blinkers i backspeglarna och slippa den ga takantennen på Mondeon!

#1
Håkan Bäcklund
2009-01-15 10:53

Jag håller med dig Kalle. Eluppvärmd vindruta är en riktigt bra Ford-grej som tinar upp isskorpan på nolltid. Jag förstår inte dom som klagar på att eltrådarna försämrar sikten i ett visst ljus. Har aldrig upplevt det så.

#1
Tommy Wahlström, Vi Bilägare
2009-01-15 12:33

Jag retar mig oerhört på Fords eltrådar! Det känns som man åker runt med ständigt skitig framruta. Tydligt är att vi störs i väldigt varierande grad av trådarna. Ett tips är därför att presumtiva köpare tar en rejäl provtur och själv känner efter, innan han eller hon kryssar för eländet i utrustningslistan...

#1
Kalle
2009-01-15 13:31

Tommy tror att du focuserar synen på glasrutan några dm framför dig, och kanske tittar mot skyn. Det är smartare att titta längre fram t ex på vägen......då är det inga som helst problem. Jag är nu inne på min 4:e Ford med eltrådar (tot 10 år och ca 32 000 mil) dvs har lite erfarenhet. Kul att Håkan tydligen också håller med. Dett 'förtal' som vissa motorjournalister sysslar med känns bara bakåtsträvande. Tänk vad is- o imfri ruta betytt säkerhetsmässigt vid kallstarter.

#1
Håkan Bäcklund
2009-01-15 16:04

Ola Norberg på Ford hörde av sig för en stund sedan om den svaga kupévärmen i Fiesta-dieseln.
Så här ligger det till: Det är mjukvarufel på förvärmaren i nya Ford Fiesta diesel. Men bara i bilar som har vanlig värmeanläggning eller AC. Bilar med klimatanläggning är inte drabbade. Felet berör 36 levererade bilar i Sverige.
Åtgärden blir att uppdatera mjukvaran och ägarna kommer att få ett servicebrev om det inom kort.

#1
Tommy Wahlström, Vi Bilägare
2009-01-15 17:06

Kalle! Jag har klarat att köra olycksfritt under de senaste 22 åren så bevisligen tittar jag i alla fall ibland på vägen... :)

#1
Kalle
2009-01-16 14:35

Tommy - försök koppla av och focusera som sagt lite längre fram. Alla människor jag testat, störs inte av några trådar. Och hur ställer du dig till säkerhetsfördelarna egentligen? Min bil startas varje morgon utomhus, dvs det blir mkt is o snö. Snart 40 år 'prickfritt', så kom igen.....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.