Bild
Nästa artikel

För dyrt med miljötänk

För några dagar sen höjdes etanolpriset över en natt med 90 öre till 9.59 kronor per liter. I går tankade jag blyfri 95 oktan för 10.99 kr/liter. Skillnaden har minskat till 1.40 kr/liter och med tanke på att etanol ger en merförbrukning på 30 procent så motsvarar det höjda etanolpriset ett bensinliterpris på 12.47 kr.


Det skulle betyda att etanolen är 1,48 kr dyrare än bensin. Vinteretanolen innehåller tio procentenheter mer bensin, vilket motiverar en viss höjning. Men 90 öre! Här kan man tala om chockhöjning.


Nu är ju det ekonomiska bekymret för bilägarna lätt åtgärdat eftersom etanolbilarna lika väl kan köras på bensin. Enda förlorare på det är miljön. Det verkar som om varken regering, biltillverkare, bensinbolag eller bilägare - när det kommer till kritan - tar just den aspekten på särskilt stort allvar.

Taggar:

Kommentarer

#1
Nils Eric
2008-11-06 15:59

Jag håller med om att nu går jag över till bensin. Jag har tankat etanol under fyra år, men nu är det slutkört med detta bränsle.
Jag kommer att köra ca. 75 öre billigare per mil, jag förmodar att det så här som de bestämmande vill ha våran medverkan till en bättre miljö.
Tack för ordet!!!!

#1
Lasse J
2008-11-10 19:54

Ja,Ja, somliga har väl rymligt samvete...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.