Bild
Nästa artikel

Finns det bilar utan AC?

I söndags passerade jag Ã-verkalix i Norrbotten vid 17-tiden och termometern i min VW Polo TDI visade 27 plusgrader. Osannolikt varmt så långt norrut vid den här tiden på året.


Hade det inte varit för termometern så hade jag inte haft en aning eftersom Polon förstås har AC. Det blev lite av en värmechock när jag stannade och klev ur.


AC förresten, det betraktades som lyxutrustning för bara tio-femton år sen. Numera finns  det väl knappt något bilmärke som inte har denna utrustning som standard.


Samma utveckling som med ABS-bromsar tidigare - och lika viktigt från säkerhetssynpunkt skulle jag vilja säga. En stekhet bilkupé gör föraren slö,  seg och trafikfarlig.


 

Taggar:

Kommentarer

#1
jojo
2010-05-18 15:50

Tyvärr är AC fortfarande primitiv. Man kan inte använda den mer än kanske en timme. Längre, så blir andningen påverkad.

#1
Saabnisse
2010-05-18 19:26

Det är väl därför de flesta lägger till några kronor och väljer ACC, då är man ju av med detta problem.
I allafall de första fem-sex åren innan vägsaltet knäckt kondensorn, då blir det dyrt, (men det gäller ju även AC).

#1
Per
2010-05-19 00:35

Har AC i min firmabil en Opel och den är helt värdelös. Antingen så märker man inte att den är på eller så blir det svinkallt, och verkstaden säger att den funkar som den ska.
Lägg pengarna på en redig acc om du vill ha andvändbar svalka.
Men som boende i småland anser jag att min dieselvärmare är överlägset mer prisvärd.
Och 50mil är ingen ovanlighet på en arbetsdag.

#1
thunder
2010-05-19 03:34

Jag har jobbat åt posten som chaufför i 12 år och har aldrig haft ac eller acc.I dag kör jag en iveco skåpbil 2007 års modell och den har inte heller ac eller acc.
Jag håller med att det blir olidligt i bilen när det blir mycket varmt

#1
Sigge
2010-05-19 14:32

VW Polo TDI är exempel på en bil utan AC som standard.

#1
Anders
2010-05-20 00:53

Det finns en rad bilmodeller som i deras "instegsvariant", dvs. den mest bantade som finns enbart för att uppvisa ett lågt "från-pris", som ej har AC etc. etc. I vissa fall kan det skilja över en kvarts miljon mellan "insteg" och den utrustningsnivå som respektive bil faktiskt behöver för att göra sig så som den/de förtjänar!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.