Bild
Nästa artikel

Fiat Punto är bäst - tack för pizzan

Mellan varven ägnar jag mig åt att sortera ut och slänga gammal post. Ett brev från Christian i Märsta för snart tio år sen understryker att det är, och har alltid varit, känsligt att kritisera enskilda bilmodeller.


Christians brev kan man tolka som att Vi Bilägare inte hade skrivit tillräckligt mycket och bra om Fiat Punto. Jag saxar ur hans brev:


"Var är den europeiska solidariteten? Är det Berlusconi? Han är inte mycket värre än Bush. Tänk istället på alla pizzor, spagetti, Chianti, gorgonzola och annat mums ni får på matbordet och var lite tacksam." 


Så här borde vi ha skrivit om Fiat Punto, enligt Christian:


"För  en rimlig slant får man en bil som andas högteknologi. Det är bara att lyssna på det dova ljudet av vältrimmad mekanik när man stänger dörren. Interiören är en fest för ögonen och ryggen och den pigga motorn spinner tyst och är så smidig att man ofta glömmer att växla ner."


Bilvärlden behöver entusiaster som Christian i Märsta!

Taggar:
Fiat Punto är bäst - tack för pizzan

Kommentarer

#1
JAN
2010-07-09 13:31

Ett mycket klokt resonemang. Haha!

#1
Gninneh
2010-07-09 15:09

Så klart du ska väga in världspolitiska faktorer i utvärderingen av bilar.
Själv skulle jag aldrig köpa en en österrikisk bil med tanke på att de på sjuttiotalet hällde glykol i vin!

#1
Saabnisse
2010-07-09 17:08

Jag har ingen erfarenhet av dagens italienska bilar. men för ett par decennier sedan, när båda sönerna envisades med att åka Alfa fick jag handgriplig erfarenhet av italienskt bilbyggande.
Mekaniskt var det vackra konstruktioner, som även om de ofta var väldigt komplicerade ändå höll bra, men karossen?
Att t.ex. bygga en förstärkning i karossen till en hjullänk genom att pressa flera lager tunnplåt till en tillräcklig tjocklek går nog bra söderöver, men i vår korrosiva miljö är det idiotiskt.

#1
Eric
2010-07-09 19:53

Italienarna gör en roliga konstruktioner med en och annan idioti inblandad..
Ägde en längre tid en Fiat Uno 75SX som gick fenomenalt bra och helt felfritt. Kollades ab mig inför vaje besiktning och handbromes (wirar och hjul) smordes upp. Alltid godkänt och 0.42l/mil på långkörning med last..
Fick också ett långt samtal fråm Fiats dåvarande servicechef som utförligt berättade om skillnaderna mellan min 75SX och Turbomodellen, Tackar! Sån service gillar man!
Gillas görs ockå italienska mc.. har tre st..
Och deras Chianti har jag alltid uppskattat!
Helt OT, men än sen då???

#1
Hasse
2010-07-10 00:45

Fiat är definitivt inte sämre än en SAAb eller Volvo, snarare i samma klass. De är numera driftssäkra, snygga och med inredning av acceptabel Saab standard till lägre pris... Det är bara det att vi svenskar inte accepterar något söder om Sverige/tyskland som kvalite men det är något som vi måste ändra mentalt på. Gäller även Renault/ Citroen / Peugeot. Nu skriker säkert alla Saab(Spyker-Nedelerländerna) eller Volvo (Geely Kina) eller BMW x5 (Spartanburg/South C/US) eller MB M /Alabama US) om detta men det så är det.

#1
Thor
2010-07-10 09:05

FIAT äe en bra bilmärke,sedan självbärande karoser infördes
har bilmärke rost problem norr om alperna.
Dagens storsäljare inom FIAT koncernen är den polskt byggda "Panda"-den skal förflyttas till Siciljen den 01-07-2010. I sverie ändast vagnar med rötter i "häst och vagn" epoken är tillrekligt bra-all annat är bbbllllachaaa (?).

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.