Bild
Nästa artikel

Ett tag var jag helsåld på Vauxhall Victor

Från Volvo till Saab, Toyota till Ford, Peugeot till Fiat, Volkswagen till ... Otänkbara byten för många. Jag tror inte att märkestrohet bara gäller svenska bilägare, verkligen inte.


Det ska mycket till innan de flesta bilägare byter märke. Om det inte handlar om tjänstebilar förstås.


Vad riktig märkeslojalitet betyder har vi fått känna på åtskilliga gånger här på Vi Bilägare. "Fel" testresultat har ibland inneburit beskyllningar om att vi är mutade eller att vi helt enkelt inte begriper någonting.


För egen del har favoritmärket varierat genom åren. Ett tag var jag till exempel helsåld på Vauxhall Victor.


Nu ska jag göra en ny tvärvändning men den här gången handlar det om  datorer, apparater med om möjligt ännu större märkeslojalitet än bilar.


Jag har alltid haft PC men den ska bytas mot en privat Mac. Bägge lägren verkar ha insnöade anhängare med mest nördiga är nog tveklöst Mac-användarna (jag har i alla fall aldrig hört talas om någon som gått från Mac till PC). Nu är det upp till bevis.


 


 


 

Taggar:

Kommentarer

#1
MASA
2009-10-20 16:34

Varför inte! En Vauxhall Victor från 1973 med 2.3 liters motor var en trvlig bil. Redan då var det mycket gemensamt med Opel Record, men motorerna var helt egna. 2,3:an hade fint vridmoment och var relativt bränslesnål. Jag trivdes med min bil då.

#1
S-E S
2009-10-20 16:51

En Vauxhall Viva GT med en 116 hk Cresta motor var på sin tid roligare att köra än det mesta, men ack vilken svängradie! Så småningom kom rosten i kapp det roliga.

#1
Kjell-Åke
2009-10-20 17:00

Det fanns många märken som avskyddes som pesten men fungerade mycket bra, men med mindre bra andrahandsvärde. Vågade man kunde man finna mycket prisvärda ex. av de märken som ingen annan ville ha.
Vad gäller Pc kontra mac delas dina funderingar med många i synnerhet efter Vistas införande. Värre skräp än det får man leta efter.

#1
Gurra
2009-10-20 18:01

Jag har gått från Mac till PC men kör naturligtvis XP pro svpak3. Övriga operativsystem är kass.Ligger på WD raptor hårddisk 10"rpm söktid 4,2 ms.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.