Bild
Nästa artikel

Ett riktigt långtest!

"I dag, tisdag, träffar vi Sten och ett hans storväxta vänner för att prata bil. De ska provsitta några bilar för att göra vad man verkligen kan kalla ett långtest."

Sten Feldreich är 210 cm lång. Hur får en sådan man tag på en bil som någorlunda svarar upp mot de speciella krav som ställs när man är så fullvuxen? För att inte tala om Stens gamle basketpolare Göran Eriksson som är 214 cm.


Det ska vi ta reda på och skriva om i Vi Bilägare nr 10. 


I dag, tisdag, träffar vi Sten och ett hans storväxta vänner för att prata bil. De ska provsitta några bilar för att göra vad man verkligen kan kalla ett långtest.


I vårt senaste webb-TV-program som ligger ute på vibilagare.se kan du få en liten försmak när Marianne Sterner (158 cm) försöker nå upp med intervjumikrofonen till Sten.

Taggar:

Kommentarer

#1
Percy
2009-06-09 14:20

För en tid sedan såg jag att en person ställde en fråga om vilken bil han skulle välja om man är lång. Svaret var att han fick pröva sig fram! Borde inte motorjounalisterna kunnat svara på en så enkel fråga?
Denna typ av frågor är viktigare att få svar på än subjektiva bedömningar om en bils utseende.

#1
Håkan Bäcklund
2009-06-09 17:06

Percy: Det finns inget enkelt svar på frågan. Man måste verkligen pröva sig fram. En bil som passar för Sten, 210 cm, behöver inte passa för Bernt, 207, eller Göran, 214. Bland annat hänger det på om man är proportionerlig i kroppen eller om man har långa ben och kort rygg eller tvärtom.

#1
Percy
2009-06-09 17:52

Håkan: Jag är medveten om det eftersom jag är 191 cm och har långa ben. För ett år sedan provsatt jag flera bilmodeller. Ibland fanns information om benlängd räknad från ryggen till pedalerna. Kan ni inte kräva att biltillverkarna visar samtliga innermått?

#1
S-E S
2009-06-09 22:47

När kommer reportage om bilar för kortväxta 135-150 cm?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.