Bild
Nästa artikel

En XC60-förare fick mig på dåligt humör

Jag körde upp till Dalarna en sväng i helgen för att åka längdskidor i Borlänge lördag-söndag. Perfekt väder, bra glid och fäste. Efter att ha varit i Ã-sterrike och åkt längdskidor kan jag konstatera: blott Sverige svenska skidspår har. Och Finland.


Och bilturen hem på söndagen var lika fascinerande. Strålande sol, gnistrande vitt landskap och snötyngda granar; som att åka genom ett vykort.


Ändå blev jag på dåligt humör. En leasad XC60 från Lindingö (jag kollade med bilregistret) låg bakom mig mellan Borlänge och Säter och jag väntade på att bli omkörd innan de två filerna gick ihop till en. Och det blev jag...men inte förrän vi närmade oss märket som talade om att vägen skulle bli enfilig.


Själva omkörningen genomfördes med dödsförakt efter att vi passerat märket. Jag tvekade om jag skulle bromsa eller gasa.


XC60:n körde bara marginellt fortare än jag, vilket gjorde omkörningen i det läget än mera obegriplig. Det var inte akut sjukdom det handlade om.


Mark Knopflers senaste skiva fick mig på bra humör igen. Så rogivande.

Taggar:

Kommentarer

#1
Emme
2010-02-08 14:00

Nog finns det allt för många idioter ute i trafiken.

#1
Falo
2010-02-08 15:51

I linje med VV:s mantra. Farten dödar, därför körde Volvon inte fortare än skyltat.
Det är FARLIGT att köra för fort, men det är bara om olyckan händer.
Här höll en olycka på att hända pågrund av för Låg hastighet.
Kanske bättre om VV inriktar sig på att informera om hur man undviker en olycka istället för att bara tjata Mantrat: Farten Dödar.
Hastighetsskillnaden var kanske resultatet av olika hastighetsmätare visar olika.

#1
Bilist
2010-02-08 16:09

Utanför protokollet:
Som jag skrev i ett annat forum, varför måste många människor kalla omdömeslösa bilister för idioter så fort de kör galet eller inte tycker som vederbörande?
För mig är ordet idiot en gammal beteckning på en utvecklingsstörd människa.
Rätta mig om jag har fel.
Då jag antar att "idioterna" efter vägarna inte är utvecklingsstörda utan omdömeslösa, så tycker jag att ordet missbrukas lite.

#1
Ordpolis i Stuna
2010-02-08 17:38

Galen är väl väldigt nära idiot i ordets bemärkelse så "bilist" hur menar Du när Du säger "omdömeslösa bilister för idioter så fort de kör GALET? För övrigt så har jag svårt att tro att vissa bilister är vid sina sinnes fulla bruk med tanke på sin framfart. Hoppas jag och "Emme" har fel.

#1
Kjell-Åke
2010-02-08 17:42

Vägverket har höjt dessa 2+1 vägar till skyarna alla år de funnits. Enligt dem kan inte olyckor inträffa på sådan väg, tydligen har man inte varit ute i verkligheten och sett den här typen av beteende som är mycket vanligt.

#1
Petimeter
2010-02-08 18:11

Hva har dette med Volvo XC 60 å gjøre, dårlige sjåfører
finnes det overalt og blant alle bilmerker!
Hva med Audi, BMW og en og annen Ford-sjåfør?

#1
Christer E
2010-02-08 18:18

ntressant att se hur nästan alla ökar farten bara för att det blir 2-filigt. Det måste vara något i folks lilla hjärna som säger att 2-filigt är = motorväg och "fri fart"
Alla ska komma först till "tratten" där det bara blir 1 fil igen. Lte utav "chicken race" och den som bromsar sist vinner. Sedan saktar de ner till lagstadgad hastighet igen för att ladda till nästa 2-filiga racerväg igen. Det bästa med dessa vägar är att ingen förare har chans att slumra till vid ratten i alla fall. Alla verkar vara alerta för att ha Pool Position till nästa race.

#1
saabhenke
2010-02-08 19:40

ha ha ja det där ser man varje dag flera ggr om som lastbilschaffis..
man ser ruggigt mycke knäppgökar där ute och många som inte ens borde vara där men men ingen idé att hetsa upp sig för dom blir bara fler!!

#1
Christer E
2010-02-08 20:16

SAABHENKE, Kan tänka mej du ser en hel del. Som säljare blev det 6000 mil för mej förra året och visst , man ser en hel del. Jag jobbar stenhårt på att inte bli en i statistiken. Du måste sucka många gånger på bilar som smiter in i luckan du lämnat till framförvarande bil?
Hade jag varit du så hade troligen jag kört på några av dem på rent jäkelskap...... eller det kanske du redan har gjort..? ;-) Ha det bra SAABHENKE

#1
Bilist
2010-02-08 21:47

Ordpolis i Stuna.
Om jag fattar din tolkning rätt, jag vet inte, men då tycker jag synd om Sverige.
För det är ju inte bara i trafiken jag tycker människor bär sig galet åt och då inser jag att det finns fler "idioter" än vad jag trodde i detta land.
Jag själv kanske inte haft rätta omdömet i vissa situationer, trafik eller inte, säkert inte du heller.
Så slutsatsen är väl att vi alla är mer eller mindre "idioter"

#1
Jag
2010-02-09 01:04

Adjö Håkan
Trodde på dig. Men att ha tid att skriva om förlorat tålamod i trafiken! Du är diskvalificerad i mina ögon. Allt Du hittillls skrivit är skit, borta, ingenting.
Att hetsa upp sig i trafiken... OK så länge Du lät bli att skriva om det.
Besviken

#1
Volvo RWD
2010-02-09 01:39

Frågan är om den här bloggen är så bra för tidningen med tanke på hur många läsare som blir så upprörda. Ur en helt objektiv synvinkel så skulle jag påstå att det är mer åt det negativa hållet.

#1
Per
2010-02-09 22:58

Varför är SUV-bilister så jobbiga?
De kör aggresivt tycker jag. Vid kökörning ser man dessutom inte 'igenom' bilen heller=trafikfarligt.
Nä skippa de otidsenliga SUV-arna - ni som kör dem har nog inte fattat att vi andra skrattar åt er och era p...sförlängare!!

#1
mr:saab
2010-02-11 01:49

det finns ju rullator bara kvitera ut en ha ha ha
undan med söndagsbelisterna och på med fulldubbat oen är det väll bara fri fart som gäller
gubbar och kärringar med hatt kan stanna hemma.. hör du det Håkan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.