Bild
Nästa artikel

En riktig bilverkstad

Om man bortser från bilkrisen, finanskrisen och alla andra kriser så har det varit en ganska bra vecka. Vi har fixat bevakningen av Genéve-salongen, vinterdäckstestet i Ivalo och ett stort mångbilstest. På en och samma vecka. Dessutom slutlämnade vi nummer 4 av tidningen till tryck två timmar före deadline.


Och avslutningen i dag fredag blev pricken över i:et.


I nr 5 av Vi Bilägare ska vi ha ett stort verkstadsreportage som delvis handlar om hur verkstäderna utvecklats från småskuttare till 400-miljonersanläggningar.


Vi saknade en viktig pusselbit till det reportaget, nämligen en bild på en riktigt typisk gammal verkstad. Fotografen Håkan Flank fick uppgiften att leta rätt på en sådan och han kom tillbaka med BILDEN på en riktig bilverkstad. En helt underbar interiör.


Så många detaljer, sånt kreativt kaos, så genuint. Jag kan inte låta bli att visa bilden i förväg här på bloggen. Detta är vad jag kallar en bilverkstad!


 

Taggar:
En riktig bilverkstad

Kommentarer

#1
Roland
2009-03-08 10:56

Riktig gammal bilverkstad = olja, skit och bråte överallt eller om man så säger miljövidrigt spill överallt.

#1
Saabnisse
2009-03-08 17:10

Japp, ungefär så såg det ut när jag började på bilverkstad.
Man gjorde riktiga reparationer, inga utbytesmoduler, allt som gick reparerades.
Inga datorer, diagnoser fick ske med hjälp av erfarenhet.
Och ren ärlig mekanik.

#1
Kjell-Åke
2009-03-09 18:32

Nog kunde man förr också.En kamrat till mig som jobbade med service på VW 1200 på ett större företag berättade att för att gänget som gjorde kompressionsproven skulle få frukostrast (som inte var inlagd i ordinarie arbetstid) tog 4 kompressionsprov på samma cylinder.
Det sparade tid, och jämt blev det ju. Ärligt??? Mycket gick att laga med ståltråd och snöre och blev därefter.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.