Bild
Nästa artikel

Elöverkänsliga tål inte Täppas


Ett av nöjena med att köra bil - förutom själva körandet förstås - är att lyssna på radio. Ring P1 är ett favoritprogram, särskilt när Täppas Fogelberg är lyssnarprovokatör.


Han är faktiskt för djävlig ibland mot de lyssnare som ringer upp och framför åsikter. Senast var elallergi på tapeten och det betraktar Täppas som mumbo-jumbo, vilket han utan att darra på manschetten varit väldigt tydlig med att slå fast i programmet.


Det här kommer han inte undan med, tänkte jag, när han jämförde  elöverkänsliga med inbillningssjuka. "Elöverkänsliga är humorlösa personer som tycker att lidande är en form av njutning", sa han i programmet den 18 december. 


Och mycket riktigt; nu är Täppas anmäld till Handikappombudsmannen. Två anmälare anser att han diskriminerar personer med funktionshindret elöverkänslighet.


Jamen hallå! Det verkar som om dessa två lyssnare är överkänsliga mot mer än el.


 

Taggar:

Kommentarer

#1
Runar
2009-01-11 16:19

Ett enkelt test.
Sätt dessa elöverkänsliga personer i en låda eller något som döljer omgivningen.
Och testa på låt säga 100 olika platser med el eller ingen el runtomkring.
Kan dom träffa rätt med över 97% så ska jag tro personerna annars inbillning som gäller.
Pollen och annat utanför detta ämne.

#1
Håkan Bäcklund
2009-01-11 22:17

Runar/
Det är för många människor som säger sig lida av elöverkänslighet för att man ska kunna avfärda det som inbillning.
Täppas Fogelberg har enligt min mening fullständigt fel när han inte tror på det men jag tycker att han har rätten att ha den åsikten utan att bli anmäld för det.

#1
Raphael
2009-01-14 16:48

Vi lever tyvärr i ett land där man inte respekterar människors personliga upplevelser. För de som upplever sig som elöverkänsliga är detta ett reellt och stort problem. Eftersom samhället vi har byggt upp kräver el, så innebär det att dessa människor har svårt att fungera i samhället. Detta är en stor tragedi och inte ett dugg kul för dessa människor.
Humor är inte att slå på människor som redan ligger. Jag hävdar att det är sjukligt att njuta av andras lidande - och det är uppenbart att Täppas Fogelberg njuter i stora drag av att smutskasta elöverkänsliga.
Det svenska samhället har blivit hårt och kallt.

#1
Runar
2009-01-14 18:08

Tror inte Täppas njuter av sitt inlägg utan vill påtala om dom är sjuka eller bara en påhittad inbillning för att utnyttja systemet.
Lika dom apatiska barnen som var på tapeten för några år sen, inget hörs längre om detta.
Kommer väl snart sjukdom/inbillning om att man inte kan titta ut genom fönster för att få skador /ångestkänslor.
Folk söker ju på vårdcentraler för alla möjliga typer av åkommor för att få bli sjukskrivna.
Det har ju kommit upp så mycket konstigt de senaste 20 åren så man undrar ju?
Visst, flytta ut i skogen så försvinner ju förklaringen av elöverkänsligheten men nya kommer snart, ensamhet, svårt med hygien m.m. m.m.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.