Bild
Nästa artikel

Drömmar är fortfarande gratis

I dag kommer nyregistreringsstatisiken för oktober att presenteras. Den visar med all säkerhet att nybilsförsäljningen sjunkit jämfört med oktober förra året. Frågan är bara med hur mycket.


Toyota har gjort en undersökning bland sina återförsäljare om trender kring bilförsäljningen. Enligt den så har fterfrågan på små och snåla bilar ökat kraftigt. Privatkunder väljer downsizing av ekonomiska skäl och företag gör samma val av miljöskäl. Sedan 2006 har ökningen för Toyotas minsta modeller ökat med 90 procent till cirka 10 000 bilar i år.


Det är vad jag kallar ett trendbrott!


Trots att genomförda bilköp har minskat (i Toyotas fall med 17 procent) så har antalet besökare i Toyotas bilhallar ökat.


Förklaringen till det borde vara att drömmar fortfarande är gratis. Jag har själv drabbats av bilfeber åtskilliga gånger. De flesta gånger har jag efter en titt i börsen följt min broders råd att ta en albyl och gå och lägga mig tills febern gått över.


 

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.