Bild
Nästa artikel

Desserten tog jag i hundra knyck

Lunchen var utmärkt och som dessert fick jag en åktur med rallyföraren Patrik Sandell (bilden) i en Porsche Carrera S på banan för tio minuter sen. Det är en upplevelse att få dansa omkring i drygt hundra knyck på en knixig snö- och isbana med en kille som har fullständig kontroll bakom ratten.


Patrik har hittills kört Peugeot men är osäker på fortsättningen.


- Det är så rörigt och ovisst i rallyvärlden just nu, säger han. Jag har lagt ut några krokar och kollar mejlen flera gånger om dagen för att se om det händer något. Det är ju så förbaskat kul att köra rally.


Det syns. Om Porschen bjuder på körglädje så är det inget mot vad Patrik utstrålar i den vägen. Ett tips från honom till oss som vill bli bättre förare:


- Framförhållning och planering. Höj blicken. Och ska du köra på bana så är det viktigt att lära sig att styra med gasen.


Det där sista fick jag en hint om under åkturen. Det verkade enkelt men det är väl det som kännetecknar ett proffs; att få det svåra att verka lätt.


- Träna, träna, träna!

Taggar:
Desserten tog jag i hundra knyck

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.