Bild
Nästa artikel

Den obegriplige guiden i Nashville

"En liten iakttagelse i Nashville: alla pratar väldigt fort här."

En liten iakttagelse i Nashville: alla pratar väldigt fort här. Allra fortast pratade guiden och city tour-chaffisen Lee Johnson som vi åkte med i dag.


En timme tog rundturen, Johnson satt bakom ratten i sin ljusa stråhatt, typ cowboy, och sprutade ur sig fakta blandat med ordvitsar av ojämn kvalitet.


Det mesta gick mig förbi eftersom han alltså satte världsrekord i att prata fort och dessutom gjorde det på en dialekt som han hade jobbat mycket på för att få den att låta cool och obegriplig.


Så mycket förstod jag i alla fall att Lee Johnson själv spelade country, hade gjort en skiva och körde turistbuss för att han behövde pengar till sitt svåra beroende - av mat. Det syntes i och för sig också att Johnson inte brukade vara sist i kön när vällingklockan ringde.


Jag tappade snart greppet om Johnsons svada och själva guideturen blev på det hela en turistfälla i sig. Han körde sin buss - och sin grej, enligt mottot: allt ljus på mig.Jag tog revansch genom att gå förbi hans upp- och nedvända hatt med en fnysning. Dricks? Skulle inte tro det.

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.