Bild
Nästa artikel

Dacia Sandero i rättan tid

Det finns dålig timing och så finns det bra timing. Renaults lansering av lågprisbilen Dacia Sandero (bilden) är ett exempel på det senare.


Mitt i värsta finanskrisen är det säljstart för Sandero, en femdörrars halvkombi med 1,6-liters E85-motor. Med miljörabatten på 10 000 kronor kostar den 79 000 för privatkunden. Det är ungefär hälften av vad klassledaren VW Golf kostar.


Visserligen får man avstå från en del som Golf har, t ex ett par stjärnor i Euro NCAP:s krocktest och en del finesser, men man får trots allt en ny bil med hyggliga utrymmen. Och man slipper elhissar.  Snart har vi provkörningsrappoprt i Vi Bilägare.


Inte fullt så mycket vind i seglen har Volvo som i dag meddelade att 2 700 anställda i Sverige varslas. För fem dagar sen handlade pressmeddelandet om att Volvo Personvagnar har "starkt affärsfokus på Volvo Ocean Race". Det betyder att Volvo satsar hur många miljoner som helst på denna seglingstävling.


Jag säger inte att det skulle vara fel men jag säger att det inte kom rätt i tiden.


 

Taggar:
Dacia Sandero i rättan tid

Kommentarer

#1
Roland Melin
2008-10-09 13:16

Timing.
Släppa en stadsjeep idag är väl ingen höjdare.
Själv så berömmer Bäcklund nya Sandero men småbil finns inte på Volvos agenda. När ska de lära sig av asiaterna?

#1
Bella
2008-10-09 21:57

Holder med Bäcklund.
Sanderon är rätt i tid - ennu bättre är Dacia MCV'en - där pratar vi mycket bil för lite pengar (tom 3 års garanti!)

#1
Göran Hultgren
2008-10-09 22:04

Har Volvo satsat rätt? Stora suvar istället för en Svenssonbil, som alla kan köpa? Liten diesel för den svenska marknaden? Ta bort dessa stora helvetesåk och satsa på en folkvagn.De stora bilarna kan dom behålla i USA, där dom har gott om dollar. Trodde dom.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.