Bild
Nästa artikel

Bruch åkte i min Datsun

En arbetskamrat berättade i dag en "Jag mötte Lassie-historia" om hur han en gång i Göteborg skickat hem en "illamående" Ingemar Johansson i taxi.


Jag kunde kontra med att jag 1973 skjutsat diskuskastarna Ricky Bruch och Kenneth Åkesson från Bergnäsets IP till Stadshotellet i Luleå.


Jag hade en ny Datsun 1200 Coupé. Tvådörrars alltså och dessutom med kraftigt sluttande tak. När vi baxat in Åkesson där bak satte sig Ricky Bruch i passagerarstolen fram. Närmare 300 kilo diskuskastare fördelade på två gånger två meter resulterade i en ganska vinglig färd över Bergnäsbron, vill jag minnas.


Jag var tveksam till transporten redan från början men vad gör man när en jättelik skåning säger:


- Du får köra oss till hotellet.


Det var ett typiskt erbjudande som man inte säger nej till.

Taggar:

Kommentarer

#1
Jussi
2009-01-15 03:34

Roligt att se anekdoter om 1200 Coupé, inte så vanlig bil ens då det begav sig. Vår familj hade en. Den var grön givetvis, som de flesta var, med vita fartränder samt "luftintag" i plast på sidorna. På första långfärden med nya vagnen så tappade vi alla navkapslarna, vägarna i finska Lappland höll inte så hög kvalitet på den tiden. Ingen som har en 1200 Coupé till salu, eller har rosten förintat alla?

#1
Håkan Bäcklund
2009-01-15 08:29

Jag kollade faktiskt om min (gröna förstås!) Datsun -73 fortfarande är i trafik. Men rosten verkar ha tagit den; reg-numret tillhör numera en Volvo som ägs av en gurkfirma i Östergötland...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.