Bild
Nästa artikel

Blott Sverige svenska byråkrater har

Värmlänningen som blev av med körkortet för att han gasade på framför en utryckande ambulans, får tillbaka kortet. Men bara tills vidare.


Jonny Forsberg, som han heter, gjorde misstaget att erkänna för mc-polisen att han hade överskridit hastighetsgränsen när han höll undan för ambulansen på en 1+2-väg.


Nu har Jonny Forsberg tagit tillbaka sitt erkännande och därmed kunde Transportstyrelsen ge honom körkortet åter. Men inte slutgiltigt; Jonnys fall ska upp i Tingsrätten som avgör ärendet. 


Helt klart står att Jonny Forsberg överskred hastighetsgränsen. Lika klart är det att han inte körde för fort, sett till omständigheterna. Alltså borde Tingsrättens dom vara given: han får behålla körkortet.


Detta är en djäkla cirkus som upptar både tid och personal som skulle kunna användas betydligt bättre. Jag har svårt att tänka mig så många fler länder som tillämpar den här sortens fyrkantiga paragrafrytteri.


Blott Sverige svenska byråkrater har.

Taggar:

Kommentarer

#1
Sigge
2010-06-29 15:05

"Lika klart är det att han inte körde för fort, sett till omständigheterna."...hallå...han blåste igenom 4 mindre korsingar (själv märkte han bara en!) och en busshållplats. Finns säkert smartare sätt ex köra lång åt sidan!

#1
Erik
2010-06-29 15:34

Sigge: Skulle han in på en hållplats eller korsning så måste man bromsa ner farten väldigt innan man svänger av.

#1
Kjell-Åke
2010-06-29 15:50

Har man koll i backspegel och öron att höra med borde man ha god tid på sig att förbereda en annan sorts möjlighet att lämna fri väg. Polisen har förmodligen med stöd av detta tagit ett beslut som faller ett fåtal i smaken. Ingen av bloggarna har underlag för att göra en annan bedömning.

#1
Sigge
2010-06-29 16:15

Erik...tycker du man ska blåsa på för fullt förbi busshållplatser där det står folk intill vägen? Ska man köra full igenom korsningar och hoppas att de andra stannar? Verkar smart...

#1
Lennart Sandling
2010-06-29 16:40

Jag har själv inte kört vägen i fråga men generellt kan jag tycka att det är säkrare att öka farten förutsatt att sikt, väglag och trafikmängden tillåter det än att göra en kraftig inbromsning, vilket behövs om man skall ta av på en avtagsväg alternativt köra in på en busshållplats.
Men vad man väljer i en liknande situation beror helt på omständigheterna

#1
Conny Karlsson
2010-06-29 17:15

Ja, eftersom man är från Värmland så har man följt denna historien. Och man får ju hoppas att förnuftet får råda och att det ordnar sig för Johnny på bästa sätt "trots" alla byråkrater.

#1
Eric
2010-06-29 18:21

"Detta är en djäkla cirkus som upptar både tid och personal som skulle kunna användas betydligt bättre. Jag har svårt att tänka mig så många fler länder som tillämpar den här sortens fyrkantiga paragrafrytteri."
Helt korrekt. (vilket jag skrivit i den andra av dagens trådar i ämnet. Men det tycks finnas, även i forumet, de som till varje pris vill "sätta år" Jonny.. pga "han brände förbi korsningar och en busshållplats"..
Hur långt var det till ambulansen bakom? Kunde J bromsa säkert? Alla känner ju till hur det demonstreras när någon "kör för långsamt"?
Ivf, det finns fler här än polisen som saknar omdöme och flexibilitet och som säkert gärna leker polis på vägarna enl principen "jag har betalat min skatt.."...

#1
McRill
2010-06-29 18:51

Den siste idioten är tydligen inte född i detta land, när man kan bötfälla en bilist för att denne håller undan för en ambulanstransport! Polisen däremot borde avskedas för total olämplighet i sitt yrke! Han om någon borde ha kört om ambulansen och banat väg, istället för att ligga BAKOM nämnda fordon! I polisstadgarna står: Polis ska hjälpa och ställa tillrätta! Tydligen oläst av denne polisdrummel! Jag hoppas verkligen att motororganisationerna ger sitt stöd till bilisten!

#1
leifer
2010-06-29 20:45

Norge sista sovjetstaten? Nej det är Sverige!
De riktigt tunga kriminella slipper istället undan, dessutom trängs kvinnorna i besöksrummen efter såna "farliga män". Sverige är fantastiskt...

#1
Jossi
2010-06-29 22:25

Då vet man det. Aldrig bryta mot någon hastighetsgräns - för det är det farligaste av allt!
Bäst att ta det extra lugnt i en sådan situation och ligga en bit under gränsen i stället. Ja, vilken gräns förresten? Man kanske har missat en hastighetsändring när man tittat i backspegeln och sett blåljusen, så det är bäst att dra ner ytterligare 20 km/h för säkerhets skull. Då borde man kunna vara säker på att inte bli bötfälld.

#1
Jossi
2010-06-29 22:26

Samtidigt hjälper man ju då ambulansen att hålla en säkrare hastighet, så att färden blir tryggare för personerna i den. Många ambulanser och andra utryckningsfordon har en tendens att köra för fort, har jag märkt. De har det kanske stressigt på jobbet, men det är ju ingen ursäkt för att inte respektera hastighetsgränserna.

#1
marre
2010-06-30 01:15

kommer aldrig att köra en endaste km/h över gällande hastighet , hoppas att någon snut ligger i ambulansen då, eller några av polisen nära å kära

#1
Sigge
2010-06-30 10:50

HÅLLÅ ViB...nu måste ni väl ändå börja rensa bland kommentarerna? Marre nedan har passerat alla rimliga gränser.

#1
Saabnisse
2010-06-30 11:35

Jag hoppas att vi slipper läsa en massa korkade inlägg i den här tråden, man får lätt för sig att det är förskolenivå på intellektet hos en del.
Men vi får också hoppas att tingsrätten verkligen behandlar detta ärende på ett vettigt sätt.
Möjligheten är väl också att det förs upp ett steg till och då kan det ju bli ett prejudiserande utslag.

#1
jono
2010-06-30 17:58

Lite nyans i debatten. Allt är kanske inte svart eller vitt. Bifogar en länk till MC polisens kommentar: http://www.nwt.se/arjang/article731883.ece

#1
Roy
2010-06-30 19:11

Jag upprepar mitt inlägg från den andra tråden i ärendet:

Även jag tackar för Kurts länk.
Uppenbarligen hade Jonny flera goda möjligheter att köra åt sidan. Troligen höll han för hög hastighet redan innan ambulansen körde ut mellan motorcykelpolisen och honom.
Och herr Bäcklund får nog medge att han gjort en pudel.

#1
pg
2010-06-30 23:09

Många ambulansförare jag talat med vittnar om att de någon gång under sina arbetspass blivit omkörda av bilister under pågående utryckning.
Detta säger något om den mentalitet vissa bilister tar sig till med.
Jag har läst länkarna som givits här i de forum som gäller detta ärende. Någon kappkörning var det inte tal om här, utan själva mätningen tycks har påbörjats innan ambulansen kom ikapp. Att han sedan kör förbi flera 2 filiga avsnitt utan att köra åt sidan och bromsa in, är även det anmärkningsvärt.
Polismannan gjorde helt rätt, men ändå fel. Eftersom han borde ha insett att detta inte var ett normalfall, skulle han istället skrivit en rapport.
Dessutom borde motorressen mera propagera för att man ska följa de bestämmelser som finns. Hastighetsgränserna är ju till gagn både förbrukningsmässigt/ekonomiskt och dessutom blir ju utsläppen mindre. Man skonar miljö med ett lagligt körsätt. Dessutom blir ju färden mindre stressrelaterad, om man sänker farten lite.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.