Bild
Nästa artikel

Bländande bakljus

Dimljus bak är en bra grej när det är snörök. Det främre dimljuset är nästan aldrig nödvändigt och därför är det förstås obegripligt att så många bilar har en konstruktion som tvingar föraren att tända fram för att kunna tända bak.

Kombination halvljus/dimljus fram är som bekant olaglig. Jag har aldrig tyckt att den kombinationen varir särskilt störande.

Det kan däremot bakdimljuset vara. Många bilister tänder dimljuset så fort det kommer lite snö. Jag har blivit bländad av den synen åtskilliga gånger de senaste två snöveckorna.

Å andra sidan har det verkligen varit befogat med dimljus bak många gånger och då har jag förstås uppskattat det.
Taggar:

Kommentarer

#1
Messerschmitt
2009-12-28 21:27

Men så fort det kommer en bil bakom så ska man slå av dimljuset för att inte blända bakomvarande. Men det har inte någon förstått, bländar de mig - så bländar jag dem med helljuset. Jag föreslår att fler följer mitt exempel, så blir dessa personer varse om att de inte är de sista människorna kvar på planeten.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.