Bild
Nästa artikel

Bilens dag – för vem?

Mors dag, Fars dag, Fettisdag, Kanelbullens dag...och nu Bilens dag. Ja, inte i dag utan i morgon.

Det är MRF och Bil Sweden som instiftar Bilens dag den 28 oktober från och med i år. Representanter för MRF och Bil Sweden skriver i en debattartikel i Västerviks-Tidningen (!) att bilen är en av mänsklighetens viktigaste innovationer, en "frihetsmaskin" och så vidare.

Och det kan man väl hålla med om.   

Men riktigt vad Bilens dag går ut på är oklart. Upphovsorganisationerna säger att "det ska firas".

Hur?

Erfarenheter från andra "dagar" är att firandet går ut på att konsumenterna ska handla mer just den dagen. Otaliga kanelbullar, groteska berg av semlor på fettisdagen och slipsar till förbannelse på Fars dag.

Är det tänkt att vi från och med i morgon och alla år den 28 oktober i framtiden ska köpa en extra bil?

Nja, Bilens dag känns inte klockren.

Taggar:

Kommentarer

#1
2011-10-27 15:07

Kanske meningen att man ska köpa något till bilen?
Rattmuff, handsfree, snöskyffel, p-skiva, reflexväst eller något annat fint :o)

#2
Raymond K
2011-10-27 15:26

Ja eller köra över en tårta.

#3
2011-10-27 16:38

Mors dag, som väl är grunden till alla dessa kräkframkallande "dagar", drevs fram av Anna Jarvis i Philadelphia som sett sin egen mor alltid slita och släpa. Tanken var att alla mödrar skulle få åtminstone en helt fri dag på året. När sen, som alltid, alla varukrämare hakade på så blev det något helt annat - man kunde köpa sig fri med någon present. Anna lär ha försökt att sen istället få bort detta "firande" i kommersens heliga namn...

Så man kanske borde omhulda sin bil lite extra. Frisk luft i däcken, 98 oktan i tanken, en klapp på huven. Eller ge bilen en chokladask - det funkar ju i alla andra sammanhang...

#4
HenkeBenke
2011-10-27 20:25

Man kan ju alltid ge den lite extra gas vid rödljusen.

#5
2011-10-28 14:28

Det är riktigt som Roy skriver ... så "bilens dag" borde betyda att den ska få vila och bli ompysslad ... Något annat får forsla dej till jobbet, kanske Mor :o)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.