Bild
Nästa artikel

Bilbranschen trea på klagolista

Det händer inte sällan att missnöjda bilägare ringer till oss på Vi Bilägare och klagar på bilbranschen. Det kan gälla dåligt bemötande på verkstan, dyra reparationer, misslyckade reparationer, oförklarliga fel och brister på bilen.


Länge låg kundmissnöjet med bilbranschen tvåa på topplistan över konsumenternas klagomål till kommunernas konsumentvägledning.


Men förra året blev tog missnöjet med telefoni och internet över andraplatsen.

Se hela topplistan här.

Bilverkstäderna halkade ner till en tredjeplats. Jag är inte förvånad över klagomålen på IT- och telebolagen; har själv bråkat rätt mycket med framför allt Comhem som har usel kundservice när något strular.


Men visst är det konstigt att bilbranschen har råd att ligga så högt på den här bottenlistan. Betalar man uppåt 200 000 kronor för en produkt så bör man som kund verkligen kunna räkna med att den ska funka. Och gör den inte det så ska det förstås rättas till utan tjafs.


I topp över konsumenternas klagomål ligger boendet. Av 104 000 registrerade konsumentklagåmol år 2009 handlade vart femte, 20,9 procent, om boendet. Telefoni, internet och posttjänster ligger alltså numera tvåa med 14,8 procent och fordon/transporter trea med 14,6 procent av klagomålen.


Längst ner på listan hittar jag alkohol och tobak. Bara 0,04 procent var missnöjda med dessa produkter.


Statistiken grundar sig på siffror från 229 av Sveriges 290 kommuner.

Taggar:

Kommentarer

#1
Fredrik från en annan planet
2010-02-25 21:31

Det mest underliga är hur du lyckas få till "fordon och transporter" till bilverkstäder.
Men, nu funkar varken tåg eller buss och då borde ju det rimlighetens namn vara bilverstäderna som får ta smällen för deras hutlösa prissättningar!!!
Dumhet är en annan förklaring.
Kanske mindre populär.
Men kanske mera riktig.
Vad tror du?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.