Bild
Nästa artikel
Nyheter

Bilägarna fick rätt – Peugeot får betala

9 mars 2011

ARN ger bilägarna rätt – generalagenten ska åtgärda lackskadorna kostnadsfritt.

Vi Bilägare har berättat om att fyra ägare av Peugeot kombibilar, en 407 och tre 307, klagat hos ARN över lacksläpp på bakluckan (läs artikeln här). Ägaren till en 407 SW fick tidigt besked om beslutet i ARN, nämligen att lackskadan omfattas av lackgarantin och ska åtgärdas utan kostnad för bilägaren.

De tre ägarna av var sin 307 SW har fått vänta på besked men nu har det kommit. I ett av fallen rekommenderas återförsäljaren att åtgärda lackskadan gratis. Däremot avslår ARN bilägarens krav på återköp.

I de två andra fallen tycker ARN att generalagenten K W Bruun och återförsäljaren solidariskt ska avhjälpa lackfelen kostnadsfritt för bilägarna.

ARN har inte mandat att ålägga bilföretagen att åtgärda felen gratis. Vad nämnden gör är att den lämnar rekommendationer och alla seriösa företag följer förstås dessa.

Det borde innebära att även andra Peugeot-ägare som haft problem med lacksläpp på bakluckorna får hjälp att ordna detta kostnadsfritt, utan att behöva gå omvägen via Allmänna reklamationsnämnden.

Läs mer om det här i Vi Bilägare nr 5.