Bild
Nästa artikel

Bensinen alltid dyrast i Abisko

Eftersom jag råkar befinna mig i Kiruna-trakten ett tag så kör jag bil på isiga vägar. Det har kommit lite snö och när nattemperaturen kryper neråt fyra-fem minus så blir det riktigt halt på morgonen och förmiddagen. Tack vare att jag kör konstant fyrhjulsdrivet (Subaru Impreza) så funkar det bra med friktionsdäck så länge jag ska framåt. Men när jag bromsar önskar jag att jag hade dubbat.


Tog en sväng till Abisko i går och det var en märklig upplevelse. Jag vet ju att Abisko-området är Sveriges nederbördsfattigaste men ändå; i Kiruna har isen lagt sig i vattenpölarna, det lyser åtminstone fläckvis vitt av snö. I Abisko, 85 km norrut, är det snustorrt på vägarna, inte en snöflinga och Torneträsk ligger öppet.  


I Abisko kan man för övrigt alltid tanka bensin på Bilisten till Sveriges högsta literpris. I går kostade en liter blyfri 95, 13:45 kr. Närmaste mackkonkurrent ligger i Kiruna och där tankade jag för 11:66 kr på OKQ8. 1,79 kronor mindre per liter - det börjar göra skillnad. 75 kronor närmare bestämt för 42 liter.

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.