Bild
Nästa artikel

Bästa Saab-verkstan är hemlig

Vi hade lite problem med vår nya Saab 9-5 vid senaste förarbytet. En luftskärm av plast framför höger framhjul fick en törn vid ett besök i en snövall och skrapade efter det i backen. En backsensor hade lagt av sedan den tryckts in, ett litet lacksläpp på bakluckan och siffran 5 på emblemet behövde också åtgärdas.

Jag kollade på nätet och hittade en Saab-verkstad som fått 28 betygsättningar, alla var på fem av fem möjliga. Ringde dit och skulle boka tid men möttes av beskedet:

”Första lediga tiden är om två månader men egentligen tar vi inte emot nya kunder. Vi har fullt upp med våra stammisar.”

Där ser man vådan av att få för höga kundbetyg.

Nu löste det sig, jag fick lämna bilen om jag kunde avvara den minst en vecka. Två dagar senare ringde verkstan och meddelade att bilen var klar.

I dag fick jag räkningen och det var det bästa av alltihop. Inte bara för att slutsumman på reparationen var blygsamma 1 646 kronor inklusive moms.

Det som värmde i hjärtat på en tidigare samlare av Halda var att fakturan och adressen på kuvertet hade skrivits på en gammal hederlig skrivmaskin. Det är minst 30 år sen jag senast fick ett maskinskrivet brev.

Vad verkstan heter? Nej, det får fortsätta att vara en liten hemlis. Men så mycket kan jag avslöja att den varken har hemsida, mejl eller fax. Det känns bra!

Taggar:
Bästa Saab-verkstan är hemlig

Kommentarer

#1
2012-01-17 19:19

Väldigt hemlig du.

Jag antar att du menar Bo Söderlind i Solna.

#2
2012-01-17 20:11

Hur lyckas man krocka en backsensor? Man backar tills den slutar pipa :o)
.
Kunde va' kul att se verkstadens övriga utrustning ... utöver skrivmaskinen alltså :o)

#3
2012-01-17 20:31

Det hör inte till vanligheterna i dag med en gamla hederlig skrivmaskin. Verkligen inte. Ungarna i dag vet inte vad man pratar om när man sa att man hade maskinskrivning på schemat i skolan och fick lära sig att använda karbonpapper och att tippexpapper skulle man lära sig att klara sig utan om man skulle vara duktig.

Jes_, jag tänkte som du med. Men man kan ju bli påkörd också.

#4
2012-01-17 20:53

Blir man påkörd Thommys, är det väl motpartens försäkringsbolag som bestämmer verkstad?
Nu vet vi inte hur skadan uppstått .. så jag skojade lite :o)

#5
2012-01-18 09:15

Milkylainen: Du antar rätt! Jes: Backat sönder en backvarnare...ja, det hade ju varit lite humor. Skadan uppkom innan jag fick bilen och därför vet jag inte hur det gick till. En av de fyra "plupparna" på bakstammen var intryckt och efter ett tag slutade alla fungera. Kan ju vara någon marodör som tryckt in den med vilje. Sånt händer ju tyvärr. Härom dagen på väg till jobbet gick jag förbi en ny Mercedes B-klass vars ägaren sopade upp splittret från passagerarrutan som någon slagit sönder under natten.

#6
2012-01-18 18:37

Om det var nya B-klass så kanske det var någon som trodde de kunde ta den iPad-lika informationsskärmen på instrumentbrädan. Den tar nog ett tag innan klåfingriga lär sig att den inte är en lös enhet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.