Bild
Nästa artikel
Nyheter

Bästa Saab-verkstan är hemlig

17 januari 2012

Vi hade lite problem med vår nya Saab 9-5 vid senaste förarbytet. En luftskärm av plast framför höger framhjul fick en törn vid ett besök i en snövall och skrapade efter det i backen. En backsensor hade lagt av sedan den tryckts in, ett litet lacksläpp på bakluckan och siffran 5 på emblemet behövde också åtgärdas.

Jag kollade på nätet och hittade en Saab-verkstad som fått 28 betygsättningar, alla var på fem av fem möjliga. Ringde dit och skulle boka tid men möttes av beskedet:

”Första lediga tiden är om två månader men egentligen tar vi inte emot nya kunder. Vi har fullt upp med våra stammisar.”

Där ser man vådan av att få för höga kundbetyg.

Nu löste det sig, jag fick lämna bilen om jag kunde avvara den minst en vecka. Två dagar senare ringde verkstan och meddelade att bilen var klar.

I dag fick jag räkningen och det var det bästa av alltihop. Inte bara för att slutsumman på reparationen var blygsamma 1 646 kronor inklusive moms.

Det som värmde i hjärtat på en tidigare samlare av Halda var att fakturan och adressen på kuvertet hade skrivits på en gammal hederlig skrivmaskin. Det är minst 30 år sen jag senast fick ett maskinskrivet brev.

Vad verkstan heter? Nej, det får fortsätta att vara en liten hemlis. Men så mycket kan jag avslöja att den varken har hemsida, mejl eller fax. Det känns bra!