Bild
Nästa artikel

Bandvagn enda säkra vintertaxin

Taxi Stockholm har bestämt att alla deras bilar ska köras på dubbfria däck i vinter. Ett bra beslut, tycker jag. Och dåligt.


Bra för att det är ytterst sällan som det verkligen behövs dubbdäck i Stockholm. Dåligt för att när det blir halt i Stockholms så blir det HALT!


Till alla norrlänningar som hånar stockholmarna för att det blir trafikkaos vid första snöoväder: ni har inte en susning om hur glashalt det kan bli när hundratusentals friktionsdäck slipar snön.


Men åter till Taxi Stockholm. Där finns ett annat problem som är gemensamt för alla taxibolag i Stockholm: alltför många förare är för dåliga. De saknar känsla, tajming och omdöme. Och när det gäller vinterväglag så är det ju så att många av förarna kommer från länder där de inte ens sett snö på vykort. Då hjälper det inte med varken friktionsdäck eller dubbdäck för att de ska kunna transportera folk på ett säkert sätt i vinterväglag.


Möjligen duger en bandvagn.

Taggar:

Kommentarer

#1
Saabnisse
2008-10-23 22:54

Det är väl inte så konstigt att det blir problem med taxi Stockholm, det räcker ju med att titta på hudfärgen på föraren för att man ska förstå att han inte har särskilt stor erfarenhet av snorhala vintervägar.
Han kan ju vara hur bra förare som helst i övrigt.
Vad jag undrar över är om de får någon vinterutbilbning?

#1
Jussi
2008-10-26 03:45

Citat; Men åter till Taxi Stockholm. Där finns ett annat problem som är gemensamt för alla taxibolag i Stockholm: alltför många förare är för dåliga. De saknar känsla, tajming och omdöme.
Gäller det inte alla "taxisluskar" världen över? Åka taxi i t.e.x. Lissabon är intressant, där är det ok att köra mot rött på natten! Eller varför inte i Rom, 140 på 70-väg räknas som ok!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.