Bild
Nästa artikel

Balltorp finns i verkligheten!

"En liten ljusglimt i alla fall - vi stannade på en parkering för bilbyte när jag upptäckte skylten hundra meter bort: Balltorp 1."

Vi var klara med testerna på Malmby-fältet klockan 15, sen 40 mil till Göteborg längs E20. Vajervägar, långtradare, långtradare, långtradare... Det blev segare än segt och jag kan inte annat än instämma med jätteskyltarna i Skaraborgs län som krävde att E20 ska byggas om till motorväg.


En liten ljusglimt i alla fall - vi stannade på en parkering för bilbyte när jag upptäckte skylten hundra meter bort: Balltorp 1.


För några år sedan lyssnade jag flitigt på ett radioprogram i P3 som hette Rally och sändes på fredagseftermiddagarna. Ett stående inslag var en imitation av Leif "Loket" Olsson som snackade bingo. Ofta befann han sig i eller refererade till en ort som hette Balltorp. Jag har alltid trott att det var ett påhittat ortnamn.


Framme vid hotellet i Majorna vid 21-tiden, rejält hungriga. Sån tur då att den grekiska restaurangen Efessos på Karl Johansgatan 60 var öppen och serverade så mycket och så god mat till mycket bra priser. Rekommenderas.


 

Taggar:
Balltorp finns i verkligheten!
Balltorp finns i verkligheten!

Kommentarer

#1
Ulf Garvald
2009-05-05 14:07

Det finns ett område i Mölndals kommun som också heter Balltorp. Eftersom Loket är Göteborgare var det sannolikt detta han menade.
I området finns numera en av landets mest exklusiva golfbanor. Hills GC.

#1
Jan-Erik Danielsson
2009-05-05 15:30

Jo det finns en massa kontsiga ortsnamn åk till Ulricehamn där finns en ort med namnet "Köttkulla" Mh/Jan-Erik

#1
Håkan Bäcklund
2009-05-05 19:35

På tal om osannolika ortnamn: Vad sägs om Blattnicksele och Kukasjärvi?

#1
S-E S
2009-05-07 20:43

Varför inte Fittja?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.