Bild
Nästa artikel

Baksätet är bullrigast

"Det är skillnader mellan bullernivån beroende på var i kupén man sitter."

Buller i bilar har Vi Bilägare ägnat mycket uppmärksamhet åt i många år. Det är stora skillnader mellan olika bilmärken, vilket märks speciellt på den grova asfalt vi har i Sverige.


Men det är skillnader mellan bullernivån beroende på var i kupén man sitter också. Det bullrar nästan alltid mest i baksätet, visar våra mätningar.


Bäst (tystast) i bullertestet under det pågående semesterbilstestet är Volvo XC60, den största bilen i teststallet. Mest låter det i den minsta bilen, Ford Fiesta.

Taggar:
Baksätet är bullrigast

Kommentarer

#1
C5
2009-05-07 15:43

Det är dock bullrigast i en Mitsubishi Carisma oavsett vart man sitter och tystast i En Citroen C5 även om du trycker örat mot taket! Välj rätt bil eller bli döv.

#1
Multibuller
2009-05-07 21:35

Andra bullerlådor är Mazda 3,5 och 6. Subaru Impreza. Mitsu Lancer. Men bara på svenska vägar....I finland går dessa tyst ex vis. Asfalten ?

#1
Saabnisse
2009-05-07 23:17

Fantastiskt vilka slutsatser ViB kommer fram till.
"Bäst (tystast) i bullertestet under det pågående semesterbilstestet är Volvo XC60, den största bilen i teststallet. Mest låter det i den minsta bilen, Ford Fiesta."
Jag minns för en del år sedan när ViB åkte långtest till Turkiet och kom fram till att en Mercedes-något nummer- var betydligt bekvämare än en Opel Corsa (eller vad det var) vid långfärd!
Det hade jag kunnat tala om utan att behöva köra en meter.

#1
Roger
2009-05-11 22:41

Min XC90 med laminerade sidorutor är tystare än c5. Hade en ny skoda octavia diesel som hyrbil i helgen och höll på att bli galen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.