Bild
Nästa artikel

Bakhalt för Fiesta

"Utan att avslöja för mycket så är det bakhalt för Fiestan som vinterbil"

Kupévärmetest i morse klockan 6.30 i Kolsva i minus 12,6 grader och mina aningar besannades. Ford Fiesta-dieseln var sämst i gänget. Det blir helt enkelt inte varmt nog när det är riktigt kallt.


De exakta siffrorna kommer när vårt stora vintertest presenteras i Vi Bilägare nr 2. Utan att avslöja för mycket så är det bakhalt för Fiestan som vinterbil. Värmen är undermålig, reglagen tröga och oprecisa, ljuset är svagt och utetermometer saknas.


På tal om termometer så visade den som sagt minus 12 klockan sju. En dryg timme senare var det minus åtta, sen kom snön och nu är det snart kring noll vid Kolswa Herrgård. Vi hann precis med köldtestet - eller som Refat El-Sayed skulle ha sagt:


- Det var i grevens sista stund.

Taggar:

Kommentarer

#1
Michael Nilsson
2009-01-08 14:40

Hej!
Det påminner om en Fiesta som jag fich hyra i mitten av 80talet :) Den var precis likadan, dessutom när det var kring -20 så spelade det ingen roll om du frikopplade eller ej, för det gjorde inte någon skillnad :( växlarna låg i hela tiden :) så stod du still och la i 1:an och frikopplade så drev Fiestan framåt.. Hee gissa om man fick jobba med den då :)

#1
Olle
2009-01-10 12:55

Moderna dieselmotor är så effektiva så det blir inte så mycket förlustvärme att värma kupén med. För att få bra värme i kupén vid de sällsynta tillfällen det är mer än 10 grader kallr krävs tillsatsvärme - många andra dieselbilar har det.

#1
Tommy Blomberg
2009-01-10 20:46

Formodligen en bra test ni gör...Bara ni inte blir som Robert Collin i Aftonbladet...Här snackar vi Volvobög..... Nä fram för riktiga tester....
Tommy Blomberg

#1
Håkan Bäcklund
2009-01-11 22:12

Till Olle/
Ja, jag vet att dieselbilar har problem med att få upp kupévärmen. Men så här dåligt ska det inte behöva vara. Och du...jag vet inte var du bor men rätt många bor i delar av landet där det absolut inte är sällsynt att det är kallare än minus tio grader.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.