Bild
Nästa artikel
Nyheter

Audi-chefen en grottmänniska

4 september 2009
Macho-kulturen lever och frodas, i alla fall i Finlands bilvärld. De här här åsikterna framförde Audis högste försäljningschef, Esko Kiesi, i en intervju i ett specialnummer av tidningen Anna, Finlands största damtidning:

Kvinnan är liksom bilen gjorde för olika ändamål - för att vara vacker måste kvinnan ha åtminstone sju cm höga klackar - när kvinnan inte vill städa och stryka tar relationen slut - kvinnan måste vara yngre än mannen i en relation, mannens ålder dividerad med två plus sju är lämpligt - kvinnan måste ha samma värderingar och skolning som mannen - kvinnor är inte lämpliga som ledare eftersom de inte tänker på helheter - om kvinnan är tjock är det ofta självorsakat...


Det blev förstås ett djäkla liv i finska medier, Kiesi gick under jorden, skickade ett pressmeddelande och förklarade att han skämtat. Strax därefter sa han upp sig.


För Audi i Finland återstår att  sopa ihop spillrorna av varumärket. "Försprång genom teknik" är som bekant Audis slogan. När det gäller den före detta försäljningsdirektören Kiesis kvinnosyn handlar det dock inte om något försprång minsann - den hör hemma i stenålderns grottor.