Bild
Nästa artikel

Audi-chefen en grottmänniska

Macho-kulturen lever och frodas, i alla fall i Finlands bilvärld. De här här åsikterna framförde Audis högste försäljningschef, Esko Kiesi, i en intervju i ett specialnummer av tidningen Anna, Finlands största damtidning:

Kvinnan är liksom bilen gjorde för olika ändamål - för att vara vacker måste kvinnan ha åtminstone sju cm höga klackar - när kvinnan inte vill städa och stryka tar relationen slut - kvinnan måste vara yngre än mannen i en relation, mannens ålder dividerad med två plus sju är lämpligt - kvinnan måste ha samma värderingar och skolning som mannen - kvinnor är inte lämpliga som ledare eftersom de inte tänker på helheter - om kvinnan är tjock är det ofta självorsakat...


Det blev förstås ett djäkla liv i finska medier, Kiesi gick under jorden, skickade ett pressmeddelande och förklarade att han skämtat. Strax därefter sa han upp sig.


För Audi i Finland återstår att  sopa ihop spillrorna av varumärket. "Försprång genom teknik" är som bekant Audis slogan. När det gäller den före detta försäljningsdirektören Kiesis kvinnosyn handlar det dock inte om något försprång minsann - den hör hemma i stenålderns grottor.

Taggar:

Kommentarer

#1
Yang
2009-09-04 14:37

Jag håller inte med Esko Kiesi, men det ligger ändå något i vad han säger. Vårt bilköpande är för många män en ganska primitiv, emotionell process, snarare än en saklig, praktisk värdering av fordonet. Och de flesta män måste medge att en bil med snygga linjer och proportioner attraherar mer än en osexig laståsna. Vi är visserligen olika och en del köper bil bara på praktiska argument. Det vore kul att veta hur stor andel de utgör av bilköparna. Vad är det för logik i att köpa en Porsch, Ferrari, Koenigsegg eller nån annan snygg, snabb, testosteronstinn, statusfylld bil, som är egentligen helt oanvändbar. Försök att hämta en planka på en brädgård, eller veckohandla för den delen i en lite sportkärra. Det blir problem. Men problemet är attans snygg. Ingen skicklig bilförsäljare har missat detta med känsloargument. Provkörning är ett sådant, speciellt om det handlar om lite mer motorstyrka och skinnklädsel. Vem kan motså känslan av acceleration och stol i helskinn? Det handlar mycket om livsstil. Om vårt bilköpande skulle bygga på enbart logiska argument skulle den ryska Lada:n varit en succé. Så nog är det grottmänniskan i oss som fortfarande råder, inte bara vid val av kvinnor, utan också bilar.

#1
Eric
2009-09-04 15:10

En grottmänniska?
Inte alls han är bara som finnar ofta är, lite mer "BASIC" och rakt på sak.
Sen SÄGER han vad många egentligen tycker.
Om han hade så illa fel, varför skulle isf sliskiga typer som vissa i fängelse mycket "långtidsplacerade" brottslingar, bokstavligen, få säckvis med beundrarpost - av KVINNOR???

#1
Kim jansson
2009-09-04 17:36

Hoppsan.
Är vi helt säkra på att han inte är muslim????

#1
Masa
2009-09-05 17:34

Dumma uttalanden kan väl lämnas därhän. Som kuriosa kan nämnas, att efternamnet Kiesi kan översättas på svenska: "hästvagn"

#1
A N N
2009-09-05 19:56

Yang, det är trots allt våldsamt mycket färre män som köper Porsche eller Ferrari än vad det är som köper Skoda, Opel eller Kia.
Och om bilköpande skulle bygga på enbart logiska argument skulle antagligen ännu färre köpa Lada än vad man gör idag. Enda anledningen att köpa en Lada är väl att den är "kultig". Knappast mest praktisk eller förnuftig.

#1
urpo kramsu
2009-09-06 18:54

Bäcklund se dig i spegeln, du stämplar hela Finnlands bilvärld efter en persons tänkande. Om det ens var tänkande.Ttäxten som Anna skriver låter presis som det skulle vara ihopskrapad från flera webb saiter där man karakterisera

#1
Janne i Stuna
2009-09-07 12:37

Skämt eller allvar ?
Vet vi om det han sa var menat som ironi. Kanske är det likadant som med vissa insändare. De kan knappast tas på allvar.

#1
Roy
2009-09-08 13:08

Kanske fick Esko ett anfall av galghumor när han blev intervjuad av en damtidning.
Rimligen kan ju inte en människa med några hjärnceller kvar verkligen ha de åsikterna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.