Bild
Nästa artikel

Åsa blev Åke - då åkte Vi Bilägare ut!

Åsa Persson, bilintresserad kvinna i jämtländska Järpen, skrev till DN Motor i lördags och efterlyste fler kvinnor i motorpressen.


Åsa Persson skriver att hon prenumererat ett kort tag på Vi Bilägare men att hon slutade eftersom det stod Åke Persson i stället för Åsa Persson på adressraden.


"Det verkar som om många bilmagasin inte kan tänka sig kvinnliga läsare, så det måste vara något fel när någon som Åsa vill prenumerera", skriver hon.


Vidare skriver Åsa:


"Som kvinna och mycket bilintreserad sedan barnsben är det lätta att känna sig utanför i de bilmagasin som finns. I de flesta redaktioner finns inte en enda kvinna reprsenterad."


Jag kan försäkra att vi på Vi Bilägare kan tänka oss kvinnliga läsare! Att Åsa blev Åke var pinsamt men inte medvetet.


När det gäller kvinnliga journalister så står vi oss gott i konkurrensen med andra motormagasin. En av Sveriges mest rutinerade biljournalister, Marianne Sterner, är både kvinna och testchef på Vi Bilägare. 


Men det kan förstås bli bättre för, precis som Åsa Persson påpekar, så engagerar familjens nya bilköp även kvinnor.

Taggar:

Kommentarer

#1
BosseM
2010-03-01 17:47

Familjens bilval är naturligtvis lika mycket kvinnans som mannens. I saliga Trafikmagasinet i SVT hade man ofta kvinnor som provkörde, och det är viktigt att deras synpunkter kommer fram, även i en folktrafiktidning som Vi Bilägare.

#1
Saabnisse
2010-03-01 19:14

Att sluta prenumerera för att det stod Åke istället för Åsa verkar ju löjligt, det vore väl bättre att påtala felaktigheten och få en rättelse.
Men den här kvinnan kanske tillhör den odrägliga feministmaffia som försöker breda ut sig alltmer och ta varje tillfälle att förtala alla män och anse att de bär skulden till allt ont.

#1
Fordonsutvecklaren
2010-03-01 23:23

Hur man kan att tycka DN Motor "Allt om motor" är något att läsa är för mig en gåta...mer köpt annonsbilaga får man leta efter. Inte undra på att DN tappar läsare. "SVD Motor" är dessutom inte ett dyft bättre...
Och deras "artikelannonser" på nätet ska vi inte ens tala om...

#1
Åsa's kvinnlighet i kris?
2010-03-02 11:40

Hur man tolkar att det står fel är ju upp till var och en. Heter man tex Jan i förnamn blir oft det skriftliga tilltalet från engelskpråkiga miss eller mrs. Det går ju att ta med ett leende eller så kan man ju bli förbannad och tolka det som mansförnedrande...

#1
Roy
2010-03-02 18:35

En så överdriven reaktion gynnar knappast någon!
Herregud, jag har fått mitt namn felstavat ett antal gånger. Någon gång gick det inte att utolka någon som helst likhet. Har sett det som ren kuriosa av det lite roligare och ibland knäppa slaget - men inte har jag blivit förbannad. Fast, det är ju klart, jag har aldrig blivit tagen för kvinna (varken på det ena eller andra sättet).
Skulle jag råkar få ett kvinnligt förnamn på någon prenumeration och vet med mig att namnuppgifterna varit korrekt och mycket tydligt ifyllda, så kanske jag skulle tycka att det var lite allmänt klantigt. I vart fall hade det fått rättas till - men jag hade knappast avbrutit prenumerationen. Är det en bra prenumeration, så är det väl det!

#1
Åsa
2010-03-03 00:07

Med tanke på ViB:s nivå torde väl ALLA läsare heta Åsa?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.